Setmanari d'informació local - 138 anys

Sebastià Alzamora presenta 'El Federal', a Llucmajor, dijous 14 de març

57161

El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany (carrer del fotògraf Toni Catany 2, Llucmajor), acollirà aquest dijous, 14 de març, a les 19.30 hores, la presentació de la nova novel·la de l'escriptor llucmajorer Sebastià Alzamora, 'El Federal', editada per Edicions Proa. L’acte comptarà amb la presència de l’autor i del poeta Manuel Forcano.

Sebastià Alzamora i Martin, nascut a Llucmajor, l'any 1972, és un filòleg i escriptor de novel·les i de poesia. És membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans, adscrit a la Secció Filològica, des del juliol del 2020. També és membre del grup de poetes 'Imparables', i de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Sebastià Alzamora és autor de novel·les com 'Sara i Jeremies' (premi Ciutat de Palma 2002), 'La pell i la princesa' (premi Josep Pla 2005), 'Miracle a Llucmajor' (2010), 'Crim de sang ' (premi Sant Jordi 2011), 'Dos amics de vint anys' (2013), 'La Malcontenta' (2015), 'Reis del món' (2020) i 'Ràbia' (premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’any 2022).

A la novel·la 'El Federal', Alzamora explica: «Vaig tenir coneixement dels fets del Foc de la Bisbal, i de la figura de Pere Caimó, a través de Joaquim Coello Brufau, descendent directe seu, que un dia em va dir: 'Ser el besnet d'un personatge extraordinari -en Caimó ho és- obliga a salvar de l'oblit la seva memòria'».

Manel Forcano i Aparicio, nascut a Barcelona, l'any 1968, és un poeta, hebraista i traductor català. Va ser director de l'Institut Ramon Llull de 2016 a 2018. Forma part del grup de poetes conegut com els 'Imparables'. Autor de nombroses obres de poesia, assaig i traduccions, algunes de les quals han estat guardonades amb importants premis literaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.