Setmanari d'informació local - 138 anys

Salas: «No podem deixar els pagesos tots sols, sinó el camp de les Illes morirà»

El Pi-Proposta per les Illes Balears dona suport a les mobilitzacions del sector primari a les Illes Balears. Diferents dirigents de la formació han assistit a la tractorada organitzada pels pagesos de Mallorca i han mostrat així el seu compromís amb el camp Balear.

Els batles d'El Pi ja varen demanar fa uns dies al govern que avançàs les ajudes als ramaders per comprar farratge o pinso. Ara el portaveu de la formació va una passa més enllà. «No tenim representació parlamentària, però també volem donar el nostre suport a la creació d'un pla estratègic per al sector primari que varen firmar fa uns dies», explica Antoni Salas.

El portaveu assegura que això no basta. «Les polítiques agràries, pesqueres i ramaderes depenen, majoritàriament, de l'Estat o d'Europa, i fa 40 anys que ni PP ni PSOE han estat capaços de revertir la situació, sinó tot el contrari», explica Salas. «El Pi sempre ha estat preocupat per la implantació i extensió del producte local i de bonificar les despeses dels pagesos de les Illes amb els de la resta de la península. I això ho defensarem aquí, a Madrid o Brussel·les», insisteix.

«Tampoc podem continuar amb l'excés de burocràcia a les institucions. Tot ha de ser més fàcil i ràpid de fer. No pot ser que un pagès demani una ajuda per donar menjar el mes de febrer i la rebi el setembre. És insostenible», assegura Salas. «L'administració ha d'estar al servei de la ciutadania, en aquest cas, de la pagesia».

«A més, també hem de tenir en compte el canvi climàtic i la sequera que patim i prendre mesures consensuades amb tot el sector», ha sentenciat. «El sector ha de ser qui marqui quin és el full de ruta a seguir i tots els hauríem de donar el suport que necessiten. No podem deixar-los tots sols, sinó el camp de les Illes Balears morirà», ha sentenciat Salas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.