Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Pitxorines presenten 'En Pep no té nas'

56125

'En Pep no té nas' és el senzill d'avançament del disc de Pitxorines, nou joves mallorquines que revisiten el cançoner popular de Mallorca amb una proposta fresca i innovadora.

Es tracta d'un popurri de dues cançons populars mallorquines ben conegudes, 'En Pep Gonella' i 'Ton pare no té nas', gravada en directe i en acústic amb arranjaments propis. En aquesta primera mostra musical de Pitxorines es veu la frescor musical i els seus arranjaments innovadors amb una plantilla d'instruments curiosa.

Pitxorines és el projecte musical format per nou joves mallorquines, professionals de la música, que donen una nova vida al cançoner popular mallorquí des d’una proposta fresca i innovadora, amb arranjaments propis que tenen tocs de la música de la qual han begut: tradicional, jazz i clàssica. Combinen les seves nous veus amb instruments com les xeremies, el flabiol i tamborino, violí, violoncel, flauta travessera, flugel, contrabaix, piano i diferents instruments de percussió.

El projecte va començar el gener del 2023 i després de la bona rebuda que ha tengut, varen decidir gravar el seu primer disc que consisteix en un recull de nou cançons que han arranjat i que sortirà a la venda el 22 de març i que presentaran en directe el 7 d’abril.

La paraula Pitxorina vol dir «al·lota jove, alegre i falaguera», una paraula mallorquina en desús emprada sobretot al llevant mallorquí. Així és com es defineixen les 9 músics que formen part del projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.