Setmanari d'informació local - 138 anys

Es posa en funcionament el servei d'assessorament lingüístic en el marc de la campanya 'La justícia, també en català'

El passat divendres 12 de gener, es van presentar a la seu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) les noves accions que es duran a terme al llarg de l'any 2024 en el marc de la campanya 'La justícia, també en català', amb la participació del president del TSJIB, Carlos Gómez, els representants dels diferents col·legis professionals, la gerència del Ministeri de Justícia i l'Obra Cultural Balear, i amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB).

Entre les accions que es van presentar, es va anunciar l'actual posada en funcionament d'un servei d'assessorament lingüístic gratuït dirigit tant al personal de l'Administració de justícia com als diferents col·legis professionals i operadors jurídics.

Tal com ha ressenyat el Govern aquest dissabte, aquest servei d'assessorament lingüístic ofereix assistència en resolució de dubtes i consultes entorn de la llengua, traduccions al català i correccions de texts curts, informació sobre cursos i formació específica, recull de normativa, i eines i recursos lingüístics específics.

Les demandes es vehicularan a través de la bústia de correu electrònic justiciaencatala@iebalearics.org i, des d'aquesta, una assessora lingüística de l'IEB donarà resposta, per ordre d'entrada, a les consultes i dubtes que hi arribin.

Llorenç Perelló, director de l'IEB, ha apuntat que «l'oferiment d'aquest servei d'assessorament lingüístic és només una de les accions que es duran a terme al llarg d'aquesta legislatura per donar resposta a les demandes de l'Administració de justícia i dels operadors jurídics». A més, Perelló ha afegit que «des de l'IEB seguirem treballant en les accions de la campanya a fi de continuar avançant en un dels sectors en què actualment trobam moltes oportunitats de millora en l'ús de la llengua catalana».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.