Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears demanen a l'Estat incentivar la sortida al mercat de més habitatges

La consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, ha reclamat aquest dijous al Govern estatal un «gir» en les seves polítiques d'habitatge per incentivar la sortida al mercat de més habitatge i augmentar l'oferta de lloguer i les ajudes socials.

Segons ha informat la Conselleria, Vidal ha traslladat aquest dijous aquestes propostes a la ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, durant la primera Conferència Sectorial d'Habitatge, Urbanisme i Sòl de la legislatura.

Després de la trobada, la consellera ha valorat que la ministra hagi «manifestat el seu interés» en promoure una «major col·laboració» amb la iniciativa privada per incrementar la construcció d'habitatge públic a preu assequible incentivat, tal com defensen des de l'Executiu de les Balears.

Per altra banda, ha reclamat la necessitat de replantejar mesures incloses en la Llei d'Habitatge amb l'objectiu «d'evitar la reducció de l'oferta de lloguer i altres efectes negatius derivats d'aquesta norma».
El context actual ha exposat la consellera, «és necessària una major determinació i col·laboració entre les administracions públiques per aportar una major seguretat jurídica» als propietaris i així facilitar la sortida al mercat d'habitatge de lloguer.

En la conferència sectorial la consellera també ha demanat mesures estatals per fer suport a la figura de l'habitatge a preu limitat (VPL) que s'ha establert a les Balears a través del Decret Llei d'habitatge. Igualment, ha plantejat una flexibilització de la reserva obligatòria dels habitatges de protecció si els habitatges lliures es destinen a habitatge assequible incentivat, com les noves VPL previstes en les Illes.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.