Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB insisteix en el seu rebuig a l'eliminació de l'Oficina Anticorrupció: «És un retrocés de 15 anys»

Representants del PSIB en els Consells de Mallorca, Menorca i Eivissa han mostrat aquest dimarts el seu rebuig en el Parlament a la proposició de llei de transparència i control dels càrrecs públics de les Balears que contempla l'eliminació de l'Oficina Anticorrupció en les Illes. «Suposa un retrocés de 15 anys», han considerat.

Així ho han expressat representants socialistes dels diversos Consells en el Parlament durant la Comissió General dels Consells Insulars, en la qual ha debatut la proposició de llei de transparència i control dels càrrecs públics de les Balears.

Durant el debat, la portaveu socialista en el Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha retret que «queda clar que el PP no vol controlar la corrupció» i ha considerat que, amb el tancament de l'Oficina, desapareixerà el canal extern per fer denúncies anònimes.

Així mateix, el conseller de Gent x Formentera Rafael González també ha coincidit amb els socialistes al considerar que «seria millor que la tasca anticorrupció la continués fent un òrgan independent» amb l'Oficina Anticorrupció. A més, ha afegit que «no queda justificat que sigui més eficient» el registre que proposa la futura llei.

Cal recordar que el ple del Parlament del passat 28 de novembre va aprovar prendre en consideració aquesta proposició de llei del PP, que contempla l'eliminació de l'Oficina per la Prevenció i Lluita contra la Corrupció.

La proposta 'popular' recupera, com unitat dependent del Parlament, el Registre d'interessos i activitats i crea el Registre de patrimoni dels membres del Govern i dels càrrecs públics de les Balears.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.