Setmanari d'informació local - 138 anys

Pons assegura que eliminar l'Oficina anticorrupció és «tornar a la 'Sicília sense morts'»

El portaveu adjunt del grup parlamentari socialista, Marc Pons, ha criticat durament l'eliminació de l'Oficina anticorrupció, que s'ha substanciat aquest dimarts en el Parlament de les Illes Balears.

«S'eliminen els organismes de control, es devaluen les institucions i la qualitat democràtica i retrocedim 15 anys, fins a l'etapa més dura i corrupta de Jaume Matas», ha assegurat Pons en el decurs del debat de presa en consideració de la Proposició de llei de transparència i control dels càrrecs públics de les Illes Balears, presentada pel PP i que suprimeix 'de facto' l'esmentat ens.

Després de lamentar que amb aquesta llei es va en contra de la tendència a l'Estat espanyol (és l'única que s'elimina) i de la Unió Europea i es posa «l'estora vermella a les temptacions de corrupció», Pons ha desgranat els eixos en els quals es basa el rebuig a la proposició de llei:

1. La desaparició de la regulació territorial sobre les funcions de prevenció, investigació i inspecció en matèria de corrupció.

2. El fet que les declaracions de patrimonials de béns, d'interessos i activitats deixaran de ser públiques -únicament la de patrimoni podrà ser-ho si ho decideix el Parlament, on la dreta té majoria-.

3. La mancança que implica que ja no es podran interposar denúncies anònimes.

4. L'anomalia que suposa que els expedients iniciats per l'Oficina seran resolts pel Govern.

5. La pèrdua democràtica que implica que l'Oficina de lluita contra la corrupció quedi reduïda a un simple registre de béns i d'interessos dels alts càrrecs.

6. La manca de transparència que genera que sigui el mateix Govern qui dirimeixi si els alts càrrecs compleixen amb el règim d'incompatibilitats i en els casos dels conflictes d'interessos.

Pons ha destacat que no només les forces de l'oposició rebutgen aquesta llei. «Un total de 27 entitats de diversa índole, i d'àmbit estatal i internacional, els han demanat que retirin aquesta llei».

En la seva intervenció, el socialista ha recordat que el PP, «l'únic partit del Parlament condemnat per corrupció» no duia el tancament de l'Oficina anticorrupció al seu programa electoral i tampoc el va incloure en l'acord de legislatura amb l'extrema dreta.

«Tornam a la impunitat, a la 'Sicília sense morts' que descrivia l'escriptor Guillem Frontera, a la tàctica de mirar cap a una altra banda» ha afirmat Pons abans de demanar-se per la "frissor" del Govern per suprimir un organisme que precisament estava investigant un cas de presumpta corrupció urbanística al municipi de Campos que podria afectar càrrecs del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.