Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort Fernando Botero, l'artista de la voluptuositat

L'artista colombià Fernando Botero ha mort als els 91 anys d'edat, segons han informat mitjans del seu país. El pintor i escultor nascut a Medellín, considerat l'artista més gran de la historia de Colòmbia, és conegut per les seves escultures de voluptuoses figures.

Botero continuava pintant en el seu estudi fins que va patir una pneumònia per la qual va haver de ser ingressat, però el dijous va sortir de l'hospital per a recuperar-se a casa, segons ha informat la W Ràdio.

La seva filla Lina Botero, en declaracions a Radio Caracol, va explicar que va morir a Mònaco: «Va morir amb 91 anys, va tenir una vida extraordinària i se'n va anar en el moment indicat», va expressar commocionada i li va recordar com una persona «que va dedicar la seva vida al seu país, que va ser el tema de la seva obra artística».

Fernando Botero Angulo (Medellín, 19 d'abril de 1932-Mònaco, 15 de setembre de 2023) va ser un pintor, escultor i dibuixant figuratiu colombià, domiciliat a Mònaco. Va obtenir amb el seu característic estil madur, on representa personatges i figures amb un volum gran i exagerat, l'èxit internacional des dels anys 1980, va ser considerat l'artista hispanoamericà més reconegut i citat en vida.

Botero és l'autor de l'estàtua 'La mujer recostada', situada a l'Aeroport de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.