Setmanari d'informació local - 138 anys

Marala comença la gira de concerts de tardor amb un directe renovat

51393

El trio Marala, compost per la valenciana Sandra Monfort, la mallorquina Clara Fiol i la catalana Selma Bruna, emprén la gira de tardor del seu disc 'Jota de morir', que oferirà un directe totalment renovat, amb nova escenografia, nou vestuari i un format molt més adaptable a espais diferents dels teatres. La gira de tardor de Marala inclou dotze concerts i les portarà arreu dels Països Catalans, a més de dues sortides internacionals a Itàlia, on es troben actualment, i a Àustria.

Algunes de les cites més destacades d’aquesta gira són la presentació de 'Jota de morir' davant d’un públic professional del sector musical al Mercat de Música Viva de Vic el proper divendres, 15 de setembre, on s’estrenarà la nova posada en escena. A continuació, destaquen els concerts al Teatre Principal de Palma el 30 de setembre, al Teatre Calderón d’Alcoi l’11 de novembre i a la Rambleta de València el 1r de desembre, tres auditoris importants per a Marala tant pel que fa a la situació geogràfica com pel seu significat per a les integrants del trio.

A més, Marala passarà durant aquesta gira per ciutats com el Prat de Llobregat, Viladecans, Benicàssim o l’Hospitalet, a més de les parades internacionals que les porten a Roma l’11 de setembre i a Àustria durant el mes d’octubre.

Durant aquesta gira, Marala continua posant de llarg el seu guardonat segon disc, 'Jota de morir', que va ser publicat el setembre de 2022 i que porta tot un any girant per escenaris diversos. Marala cerca en aquest treball discogràfic, en el qual s’inclouen temes musicals com 'A la vora del riu mare', 'Canteu a l’albat' o 'Nana naneta', maneres d’integrar la mort, un univers enorme i silenciat, i recuperar-la com una idea propera, amb un acostament que permeta entendre millor els finals inevitables que comporta la vida.

Marala, un trio de música d'arrel tradicional

Marala s’especialitza en música d’arrel tradicional des d’una mirada jove i amb molta atenció a la polifonia. El repertori s’enfoca en la música inspirada en els cants tradicionals. Al 2020 varen publicar el seu disc debut, ‘A trenc d’alba’ (UB98), format per 10 cançons que incloïen versions musicals de poemes com ‘Corrandes de lluna’ de Maria Mercè Marçal i ‘Cançó’ de Miquel Martí i Pol, i fragments de cançons tradicionals alternats amb composicions pròpies. El disc anava dedicat a les mares i àvies, amb una explícita intenció de reivindicació feminista i va aconseguir el guardó al millor disc de música d’arrel als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2020, atorgats per Cultura de la Generalitat. Al 2022 Marala presenten ‘Jota de morir’, el seu segon treball d’estudi, amb el que fan un apropament a la temàtica de la mort i amb el que guanyen el guardó al millor disc de música d’arrel i el premi al millor disc als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2022.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.