Setmanari d'informació local - 138 anys

Campanet commemora el centenari de Miquel dels Sants Oliver

44743

L’Ajuntament de Campanet, amb la col·laboració de la Fundació Mallorca Literària, commemorarà el centenari de Miquel dels Sants Oliver, nascut a Campanet el 1864 i mort a Barcelona el 1920 i fill il·lustre de la localitat, amb la conferència Turisme, política i autonomia als articles de Miquel dels Sants Oliver, a càrrec de l’historiador i periodista Francesc M. Rotger, el pròxim 19 de novembre, i La cultura a Mallorca al voltant del 1900. El paper de Miquel dels Sants Oliver, per Damià Pons, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears, el 26 de novembre. Totes dues tendran lloc a les set de l’horabaixa, a la sala de conferències de l’antic Ajuntament de Campanet.

Periodista, poeta, narrador i historiador, Oliver està considerat el pare de l’autonomia de les Balears, de la qual va aportar unes primeres propostes, així com del regionalisme mallorquí i precursor de la indústria turística. Llicenciat en Dret i banquer, va ser fundador de La Roqueta i de l’Institut d’Estudis Catalans, president de l’Ateneu barcelonès i director dels diaris La Almudaina, Diario de Barcelona i La Vanguardia.

El Consell de Mallorca va realitzar el gener un acte d’homenatge a Oliver, amb la presentació del volum onzè de les seves obres completes, a càrrec de Lleonard Muntaner Editor i l’Institut d’Estudis Catalans, i la Fundació Mallorca Literària du a terme fins al 2 de desembre un cicle de conferències a l’Edifici sa Riera de la Universitat de les Illes Balears, a Palma. També l’Ateneu Barcelonés li ha dedicat dues conferències i una exposició i la Institució de les Lletres Catalanes ha editat una postal commemorativa amb un vers del seu poema "El moliner", publicat el 1910 al volum Poesies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.