Setmanari d'informació local - 138 anys

Agents de la policia espanyola a un ciutadà a la Jonquera: «háblenos en castellano que estamos en España»

Un ciutadà empordanès ha presentat una denúncia davant els Mossos d'Esquadra per un nou cas de discriminació per raó de llengua segons una informació avançada pel diari El Món i signada per Quico Sallés.

El ciutadà va ser aturat a un control de la Policia espanyola a la carretera de l’Agullana a la Jonquera. Els agents espanyols li varen demanar la documentació i li varen formular preguntes, a les quals va contestar en català. Segons la denúncia, a partir d'aquí els policies varen començar a dirigir-se a ell amb «males maneres».

Segons la denúncia, a la qual ha tengut accés el diari els policies es varen dirigir al ciutadà «de molt males maneres i sense cap tipus d’educació» li varen dir: «No lo entendemos, háblenos en castellano que estamos en España» i varen fer «comentaris despectius de les mateixes característiques». La denúncia recull que a continuació el varen fer baixar del cotxe de «males maneres» i li varen «escorcollar el vehicle sense permetre que el declarant fos present en l‘escorcoll».

L'abús policial es va allargar durant més de 45 minuts, segons la denúncia, que també explica que quan va anar a presentar una queixa a la comissaria de la policia espanyola de la Jonquera el varen atendre amb els «mateixos arguments envers la llengua: si no me habla en español… no lo entiendo»...

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.