Setmanari d'informació local - 138 anys

No dur els nins a escola podria reportar penes de 3 a 6 mesos de presó per als pares

No dur els nins a escola podria reportar penes de 3 a 6 mesos de presó per als pares o una multa, segons explica Legálitas.

Segons recorda el despatx d'advocats, l'educació no és obligatòria fins als 6 anys, per la qual cosa abans d'aquesta edat, legalment, un menor no té obligació d'estar matriculat. Per tant, per a tots aquells pares, els fills dels quals siguin menors de 6 anys i decideixin no dur-los a escola, legalment no serà un problema.

En aquest sentit, malgrat la creença popular, no existeix cap obligació com a pare o mare per a apuntar a un fill al col·legi pel fet que el menor estigui l'any de curs escolar en el qual compleix els 3 anys.

Per tant, inscriure un menor abans dels 6 anys en etapa preescolar té caràcter voluntari, encara que a la gran majoria de nins se'ls apunti al col·legi abans dels 6 anys pels problemes familiars de conciliació per a compatibilitzar feina i cura dels fills.

No obstant això, per a totes les famílies els fills de les quals comprenguin edats des dels 6 als 16 anys sí que existeix obligatorietat. Així, aquells pares que decideixin que els seus fills no assistiran a les aules sí que podrien tenir problemes legals en activar-se el protocol d'absentisme escolar.

Això podria provocar la incoació d'un procediment administratiu i, en els casos molt greus, podrien veure's condemnats a penes de presó que poden anar fins als 6 mesos de presó o multa per deixar de complir els deures legals d'assistència inherents a la pàtria potestat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.