Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca demana que es creï una reserva marina d'interès pesquer a la Serra de Tramuntana

MÉS per Mallorca ha presentat aquest dimarts una Proposició no de Llei (PNL) al Parlament per a demanar a l’Estat que estableixi una reserva marina d’interès pesquer a la Serra de Tramuntana, a prop de les costes de Sóller. El portaveu adjunt del grup ecosobiranista al Parlament, Josep Ferrà, ha explicat que «igual que ara registram aquesta PNL, el senador Vicenç Vidal ja va registrar una moció al Senat amb el mateix sentit. Estam intentant pressionar el govern de l’Estat perquè emprengui aquest projecte estratègic per a la pesca i per al medi ambient».

La proposta de MÉS per Mallorca consisteix a «declarar una reserva marina d’interès pesquera a l’àrea entre ses Puntes i el Morro d’en Llobera», que tendria una extensió de 5.000 hectàrees, i «establir els mecanismes de coordinació necessaris entre l’Estat i el Govern de les Illes Balears per a la seva gestió, així com dotar els mitjans necessaris per a la vigilància de la nova reserva».

Segons ha explicat Ferrà, «per a completar la xarxa de rserves marines de les Illes és clau la creació d’aquesta reserva a la Serra de Tramuntana, i això és només competència estatal». A més, «la reserva podria multiplicar per entre cinc i vegades la presència de peixos en aquestes aigües en un termini de tres anys i generar esperança a la pesca artesanal de tota la costa nord-est de Mallorca», ha explicat el diputat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.