Setmanari d'informació local - 138 anys

Què han explicat les autoritats de les Balears a Felipe VI?

El monarca espanyol Felipe VI ha iniciat les trobades amb autoritats de les Balears al Palau de l'Almudaina aquest dilluns amb una reunió amb la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Al llarg del matí d'aquest dilluns, Felipe VI ha rebut en audiència el president del Parlament, Vicenç Thomas, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

La reunió prevista amb el batle de Palma, José Hila, es mantendrà per videoconferència, després que el batle romangui aïllat després d'haver estat en contacte amb un positiu per Covid-19.

La presidenta, Francina Armengol

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat al Borbó les necessitats econòmiques i socials de les Balears, «la regió que pitjor ho passarà després de la pandèmia», de manera que necessita la solidaritat d'altres territoris.

En declaracions als mitjans després de l'audiència, Armengol ha explicat que Felipe VI és «conscient» de la realitat que estan vivint les Balears, «una terra que coneix bé».

Sobre la fugida de Juan Carlos I, la presidenta ha assenyalat que aquesta qüestió no s'ha plantejat en la trobada i que, d'haver-se produït, «s'entendria que quedés en l'àmbit privat».

Armengol ha remarcat que les dades econòmiques que deixa la pandèmia «són evidents i demostren que les Illes necessitaran ajudes majors» per part del Govern espanyol. La presidenta del Govern ha subratllat que les Balears sempre han estat molt solidàries pel que ha reclamat una participació «més activa» en el repartiment de fons europeus.

El president del Parlament, Vicenç Thomas

El president de Parlament, Vicenç Thomas, ha fet arribar al rei espanyol la seva «gran preocupació» per les xifres de treballadors de les Balears en situació d'ERTO, que se situa al voltant del 17 per cent, quan la mitjana estatal està al voltant del 6 per cent.

En declaracions als mitjans després de l'audiència que ha mantengut amb el monarca, Thomas ha explicat que ha posat en valor davant Felipe VI la coordinació i el treball conjunt d'administracions, empreses, sindicats i tercer sector per a frenar a les Balears les conseqüències econòmiques, socials i laborals de la pandèmia.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera

La presidenta de Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha valorat davant Felipe VI la resposta que ha donat la Unió Europea davant les dificultats que travessa Mallorca per la seva dependència del turisme tot i que ha traslladat al monarca la necessitat de seguir demanant a Europa recursos per a afrontar la crisi derivada de la pandèmia.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb el rei espanyol, Cladera ha explicat que la situació econòmica i social generada a Mallorca per la pandèmia de la Covid-19 ha centrat la seva conversa i li ha traslladat la seva «preocupació» davant l'evolució dels pròxims mesos.

D'altra banda, Cladera ha destacat el missatge de «normalitat i tranquil·litat» que suposa que la Casa Reial hagi mantengut les vacances dels reis espanyols i la seva família a Mallorca, com «la millor promoció per a l'illa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.