Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears se situen per damunt de la mitjana estatal en competència lectora

41601

L’informe PISA 2018 ha donat a conèixer aquest divendres els resultats en competència lectora que havien quedat pendents de publicar. Les dades en aquest àmbit demostren que les Balears confirmen la seva línia de millora ja que pel que fa a la competència lectora, assoleixen 479 punts, dos més que la mitjana de l’Estat, i obtenen millors resultats que territoris com Castella-la Manxa, País Basc, Madrid, País Valencià, Navarra, Canàries, La Rioja, Andalusia, Extremadura i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Des de 2009 s’han recuperat 26 punts en la competència lectora respecte de la mitjana estatal, i per primer pic se situa per sobre.

Comprensió lectora

Competència matemàtica

Competència científica

Illes Balears

479

483

482

Espanya

477

481

483

UE

489

494

490

Mitjana OCDE

487

489

489

Cal recordar que les dades de competència lectora se sumen a les bones dades recollides en competència matemàtica i científica i que ja foren donades a conèixer fa uns mesos per PISA.

En conjunt, pel que fa a les puntuacions de les Illes Balears en lectura, ciències i en matemàtiques a l’estudi PISA 2018, no es troben diferències significatives amb les puntuacions estatal i de la mitjana OCDE. Cal remarcar que, per primera vegada les puntuacions en matemàtiques i en lectura estan per damunt la mitjana estatal (ciències en la mitjana), tot i que les diferències no són estadísticament significatives.

Així, mentre en l’avaluació de 2015 els resultats de les Illes Balears continuaven situats en les darreres posicions, a l’edició 2018 manifesten una gran millora. En aquest sentit, només tres o quatre comunitats obtenen puntuacions més altes que la de les Illes Balears, amb diferències estadísticament significatives.

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha valorat positivament aquestes xifres: «Només ens quedava pendent conèixer el resultat en competència lectora dels nostres alumnes per a poder confirmar la línia clara de millora del sistema educatiu de les Illes».

Així, una altra dada destacada de l’informe PISA 2018 és que les Illes Balears són el territori que més aviat redueix el percentatge d'alumnat que ha repetit algun curs als 15 anys entre 2015 i 2018, tot i que encara estam per damunt la mitjana de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.