Setmanari d'informació local - 138 anys

L'esquerra independentista fa una crida a l'organització davant la crisi de la COVID-19

L'Esquerra independentista de Mallorca (formada per Arran, SEPC, Endavant, Alerta Solidària i la CUP) ha fet públic aquest dijous un document en el qual crida a la organització davant una possible «austeritat 2.0 amb l'excusa» de la COVID-19.
En aquest sentit també han reivindicat «la construcció d'un nou espai polític d'Unitat Popular», i afirmen que «PSOE, MÉS i Podemos han demostrat que no són cap alternativa real a la dreta espanyolista». Han reflexionat sobre l'impacte de la crisi a Mallorca: «som més vulnerables ja que el monocultiu turístic ens fa extremadament dependents. S'estan perdent milers de llocs de treball».
L'organització ha recordat que treballa per la independència, el socialisme i el feminisme dels Països Catalans, però que el moment actual exigeix «enfortir els moviments socials davant el que pot passar els propers mesos». Demanat pel recent acord de la UE, Pere Joan March, d'Endavant-OSAN, s'ha mostrat escèptic: «les ajudes estan condicionades a reformes, que de ben segur aniran contra els interessos de la gent treballadora».
Sobre possibles alternatives, Júlia Bonet, d'Arran, ha dit que «han de venir de la mà d'un nou espai polític d'Unitat Popular», i s'ha mostrat molt crítica amb el Govern: «han donat un xec en blanc a l'oligarquia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.