Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI critica que el Consell no afavoreixi la conciliació

41499

L'STEI Intersindical ha criticat aquest dilluns que el Consell de Mallorca «desprotegeix» al col·lectiu de persones vulnerables i «no afavoreix la conciliació», malgrat la resolució del passat 22 de juny amb la qual s'organitzava la prestació de serveis per part del personal de la institució en la 'nova normalitat' per la pandèmia de la COVID-19.

Segons ha indicat el sindicat en un comunicat de premsa, aquesta resolució «deixava la porta oberta» a diferents mesures de conciliació per al personal que el necessités i de protecció de les persones vulnerables.

No obstant això, l'STEI ha explicat que després de rebre «una allau de queixes» de treballadors que manifestaven «preocupació» sobre la gestió dels permisos de conciliació, els sindicats van sol·licitar la convocatòria d'una Mesa extraordinària.

El sindicat ha assegurat que la reunió va tenir lloc divendres passat 10 de juliol, en la qual l'administració «es va afermar en el seu posicionament». «Es continuen denegant per norma general les sol·licituds de conciliació i el col·lectiu de vulnerables està incorporat de manera general als llocs de treball», han assenyalat.

D'acord amb l'STEI, «es continua fent una lectura massa restrictiva de la resolució i cap persona amb fills amb edats compreses entre 3 i 14 anys podrà gaudir de cap de les mesures de conciliació, tret que es tracti d'una família monoparental».

Pel que fa al col·lectiu de persones vulnerables, l'STEI ha assegurat que, com a norma general, «estan obligades a treballar de manera presencial». «S'ha de recordar que altres administracions com l'Ajuntament de Palma han protegit amb mesures eficaces, com la possibilitat de fer teletreball», han indicat.

En aquest sentit, el sindicat ha criticat "la falta de sensibilitat" del Consell i ha demanat "mesures excepcionals" per a les persones vulnerables i per a afavorir la conciliació.

"Treballar a casa no és conciliar en el sentit estricte del terme, però és una opció que almenys ha estat a l'abast de la gent per a poder millorar la qualitat de vida", han apuntat.

El *STEI Intersindical ha exigit al Consell de Mallorca "polítiques públiques valentes per a revertir la situació" i que les persones que ho desitgin puguin continuar treballant des de casa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.