Setmanari d'informació local - 138 anys

Fins quan Joan Carles I tendrà una plaça a Palma i serà 'Batle Honorari' de Valldemossa?

El cas de les comissions i blanqueig de capital protagonitzat pel rei emèrit espanyol, Juan Carlos de Borbón que afecta la corona espanyola, ha provocat declaracions i denúncies entre els diversos sectors del republicanisme arreu de l’Estat espanyol i, també, entre les persones i organitzacions que lluiten contra la corrupció.

Alguns ajuntaments han rebut mocions per demanar que es retirin tots els reconeixements públics al rei emèrit Joan Carles I.

Els escàndols econòmics de dels Borbons han arribat a un nivell tan alt que la Fiscalia de Suïssa els investiga, Omnium Cultural ha presentat una querella criminal i, fins i tot, la Justícia espanyola s'ha vist obligada a anunciar que investigarà alguns dels fets.

A Mallorca, Juan Carlos de Borbón i la seva família gaudeixen d'un palau que, en realitat és propietat dels ciutadans de Palma.

A més, el rei Borbó emèrit té una plaça (re)batiada amb el seu nom a Palma: la coneguda com 'plaça de les Tortugues', oficialment es diu 'plaça de rei Joan Carles I'.

Un altre dels honors importants que manté el rei emèrit espanyol és el nomenament com a 'Batle Honorari' de Valldemossa que li concedí el consistori del municipi de Tramuntana i que refermà el setembre de 2018 quan l'Agrupació d'Electors La Valldemossa Que Volem va presentar una proposició relativa a l'eliminació del càrrec de Batle Honorari que ostenta el rei emèrit espanyol Joan Carles I.

Després de les notícies fetes públiques les darreres setmanes i que apunten clarament a la vinculació de Juan Carlos de Borbón amb casos de corrupció política, d'un volum i d'un abast molt superior als de polítics als quals se'ls han retirat tots els honors, la pregunta ja no és si és pertinent o no que 'l'emèrit' tengui una plaça dedicada a Palma o sigui el 'Batle Honorari' de Valldemossa... sinó, fins quan tendrà una plaça dedicada a Palma o serà 'Batle Honorari' de Valldemossa?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.