Setmanari d'informació local - 138 anys

Sindicats traslladen als monarques espanyols que les Balears seran un dels territoris més afectats econòmicament

Els sindicats de les Balears han trasllat aquest dijous als monarques espanyols, Felipe VI i Letizia, la importància d'allargar els ERTOs, mentre que les patronals han insistit en la necessitat de reactivar el turisme després de la pandèmia de la COVID-19.

Així ho han expressat durant una trobada a l'hotel Iberostar Cristina de Palma els responsables de la patronal empresarial balear CAEB, dels sindicats UGT i CCOO, i de les associacions i federacions hoteleres de Mallorca, Menorca i Eivissa-Formentera. Els representants de les patronals i dels sindicats s'han reunit amb els Reis espanyols a una terrassa de l'establiment hoteler situat a s'Arenal.

Els sindicats reclamen més prestacions

Després de la trobada, el secretari general d'UGT-Balears, Alejandro Texias, ha assenyalat que ha transmès als reis la necessitat d'allargar els ERTOs fins al mes de desembre. «Sinó serà impossible, serà una tardor molt complicada a les Balears», ha indicat.

Així mateix, ha afegit que ha exposat als monarques que el diàleg social a les Balears «és molt fluid» amb el Govern. Per part seva, el secretari de Comunicació de CCOO, Xisco Mellado ha assenyalat la necessitat de treballar perquè la «preocupació dels treballadors no acabi en desesperació». «Demanam protecció en l'àmbit de salut, prestacions i finançament. Ens toca que l'Estat aporti per a ajudar a treballadors i empreses», ha afegit.

El secretari de Comunicació de CCOO Balears ha destacat que un informe d'Oxfam Intermón publicat recentment indica que les Balears seran probablement el territori on més creixi la pobresa i la desigualtat a causa de la pandèmia. «Calculam que hi ha uns 200.000 empleats que haurien d'estar treballant i que no ho fan», ha indicat.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.