Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB suplirà la «inacció» de les institucions en la defensa dels drets lingüístics

L'Obra Cultural Balear ha criticat aquest dilluns la «passivitat» de les administracions públiques en la defensa dels drets lingüístics i ha assenyalat que a elles correspon «legalment» aquesta defensa.

L'entitat ha lamentat dues situacions de discriminació lingüística ocorregudes el passat cap de setmana en una benzinera de Palma per part d'un treballador. «Hem hagut de veure, una altra vegada, com els usuaris de la llengua pròpia de les Illes Balears segueixen patint discriminacions sense que hi hagi cap resposta per part de les institucions públiques».

Davant la «passivitat» de les administracions, han assenyalat, les manques hauran de ser suplertes per la societat civil. En aquest sentit, l'OCB ha manifestat «l'excepcionalitat» que significa que una institució de la societat civil «hagi de suplir les deficiències i incompliments dels poders públics» a l'hora de protegir i garantir els drets col·lectius i els individuals.

Al seu parer, això només passa en organitzacions socials en «estadis primitius» en els quals «l'absència dels poders públics» ha de ser compensada per iniciatives particulars. L'OCB ha criticat que després d'anys d'anuncis en relació a la creació per part del Govern de l'anomenada Oficina de Drets Lingüístics «no s'ha passat dels anuncis al fets».

Així, l'OCB ha anunciat que en les pròximes setmanes posarà en marxa diverses iniciatives en el camp dels drets lingüístics. A més, durant el mes de juliol presentarà noves eines i recursos per a garantir els drets lingüístics dels ciutadans de les Balears i es faran públiques accions empreses en l'àmbit jurídic. Mentrestant, han assegurat, des de l'OCB es donarà cobertura legal a totes les persones que vulguin denunciar agressions o discriminacions per raó de llengua.

Per la seva banda, el director general de Consum Félix Alonso, ha anunciat en el seu perfil de Twitter que una vegada que arribi la denúncia del cas de la benzinera a Consum, «actuarà amb contundència davant la vulneració de drets fonamentals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.