Setmanari d'informació local - 138 anys

Els trens recuperen el 100% dels seus serveis a partir d'aquest dilluns 8 de juny

Els trens recuperen el 100% dels seus serveis a partir d'aquest dilluns 8 de juny. | dBalears/Arxiu

Des d'aquest dilluns dia 8 de juny, SFM recupera la totalitat de serveis de tren que venia oferint en horari laboral de dilluns a divendres abans de la declaració de l'estat d'alarma a causa de la crisi sanitària i els busos del TIB oferiran el 65% de freqüències.

A partir d'aquesta data, l'ocupació dels trens i busos també s'amplia perquè el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest matí una ordre del Ministeri de Sanitat que modifica les condicions d'ocupació dels vehicles al transport terrestre. En el cas del transport públic i ferroviari es permet ocupar tots els seients i en el cas de les places per viatjar dret, es manté l'ocupació màxima de dues persones per metre quadrat. Recordar que sempre s'han de portar mascaretes.

Quan al servei, en el cas dels trens d'SFM es retorna al servei habitual i s'ajusta l'oferta a la creixent demanda de viatgers que es va registrant en les últimes setmanes. L'objectiu és entrar en la fase 3 de la desescalada amb un 100% del servei. En aquesta darrera setmana, el servei de tren ha estat d'un 80% respecte de l'habitual i la demanda d'usuaris d'un 41% en comparació a les mateixes dates de l'any passat.

La modificació més significativa respecte al servei que es havia oferit des del passat 11 de maig (perquè s'han anat afegint freqüències de manera progressiva) és que es recupera la totalitat de serveis de la línia de metro M2 que realitza el trajecte entre l'estació Intermodal i Marratxí. Això permet que els serveis Palma-Sa Pobla en tots dos sentits deixin d'efectuar parades en totes les estacions entre Marratxí i la Intermodal, com feien durant les últimes setmanes, recuperant-se així la normalitat en aquest trajecte també. Els serveis Express Palma-Inca en tots dos sentits, continuaran efectuant parades en totes les estacions entre Inca i Marratxí.

Quant a la línia de metro M1 (Intermodal-UIB), ara com ara mantindrà les freqüències actuals, amb serveis cada 20 minuts en tots dos sentits durant les hores punta i sortides cada 30 minuts en les franges horàries amb menor demanda de viatgers. El servei de cap de setmana roman ara com ara també amb les freqüències actuals.

Dilluns entra en vigor també una modificació dels horaris d'11 línies del bus interurbà amb l'objectiu de donar resposta a la demanda, tot i que en aquesta darrera setmana no ha superat un 15% dels usuaris habituals en aquestes dates.
D'aquesta manera entrarem a la fase III amb el 65% del servei que hi havia abans de la declaració de l'estat d'alarma.

Les línies que modifiquen horaris a partir del pròxim dilluns són: Peguera-Magaluf-Palma (L104), Moscari-Estació d'Inca (L332), Campanet-Estació d'Inca (L333), Estació d'Inca-Hospital Comarcal (L333H), Cala d'Or-Palma (L501), Colònia de Sant Jordi-Palma (L502), Port de Sóller-Valldemossa-Palma (L210), Port de Sóller-Palma (L211), Bunyola-Palma (L220), Platja de Muro – Alcúdia – Palma (L351), Portocolom-Palma (L490-491).

Actualment, si ho comparem amb el mateix període de l'any passat, la demanda de viatgers del tren representa un 41% i la del bus un 15%. Per a més informació d'horaris o sobre altres mesures relacionades amb el transport públic interurbà podeu consultar la web www.tib.org.

Des de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge s'han establert unes mesures de prevenció per evitar el contagi i poder garantir als usuaris un viatge segur en termes sanitaris.
Amb aquest objectiu s'ha incrementat la neteja dels vehicles i dels espais públics de la xarxa de transport. D'aquesta manera tots els trens es netegen cada vegada que finalitza el trajecte a l'estació intermodal. A més s'ha intensificat la neteja i desinfecció dels busos amb productes específics per poder ser eficients davant dels efectes de la pandèmia.

D'altra banda s'han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic a diferents espais de l'Estació Intermodal, així com a dins dels trens i dels busos per tal de facilitar a l'usuari el rentat de mans. A més, per poder mantenir la distància de seguretat entre els usuaris, s'han senyalitzat els recorreguts recomanats a l'estació principal de Palma i també hi ha senyalitzacions a l'interior dels trens per ocupar els espais de dret.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.