Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort reobrirà el Casal Solleric, la Fundació Miró i els parcs verds de residus a partir de dilluns

L'Ajuntament de Palma ha informat aquest divendres que reobrirà el Casal Solleric, la Fundació Miró i els parcs verds de residus, en cas que l'illa de Mallorca entre dilluns que ve en la fase 2 del procés de desescalada.

Així ho ha comunicat el batle de Palma, José Hila, durant una roda de premsa en la qual ha explicat els serveis municipals que es reprendran a partir del pròxim dilluns 25 de maig si Mallorca entra en la fase 2.

«En la fase 2 es potenciarà la reactivació econòmica i podran obrir més negocis, a més de la part interior dels bars, cafeteries i restaurants. És un pas més que permet al nostre teixit econòmic avançar i, sobretot, suposarà un increment de l'ocupació, fonamental per a moltes famílies», ha assenyalat l'alcalde de Palma.

Segons ha explicat Hila, obriran els parcs verds d'Emaya de Son Castelló i Sant Jordi i el servei de recollida d'andròmines amb els seus horaris habituals de 8.00 a 20.00 hores.

Per als parcs verds, Cort ha recomanat evitar acudir el primer dia de recuperació del servei, encara que l'aforament estarà limitat a dos vehicles a l'interior del recinte, i els seus ocupants hauran de portar màscara.

Mercats, esport i cultura en la fase 2

Quant a l'àrea de Cultura, es reobrirà el Casal Solleric a partir de 25 de maig i la Fundació Pilar i Joan Miró el pròxim 2 de juny. Així mateix, les biblioteques ampliaran el servei amb consulta en sala.

Respecte l'Institut Municipal d'Esport (IME) obriran les piscines de Son Moix, Germans Escales, s'Estel, Rudy Fernández, Marga Crespí i Son Roca per a abonats i es farà amb cita prèvia.

Els vestuaris només seran per a canviar-se, no es podrà utilitzar ni la taquilla ni la zona de dutxes i es podran demanar un màxim de dues hores per a nedar durant la segona fase. A més, s'obre el pavelló Joan Seguí per a entrenaments individuals del Palma Futsal i els equips no professionals que ho desitgin.

Respecte als mercats es procedirà a la incorporació de les seccions no alimentàries en tots els mercats temporals de les barriades. Per a la fase 2 es preveu la incorporació dels de s'Arenal-plaça dels Nins, Can Pastilla i Rafal Nou. A més, el mercat de Son Ferriol incorporarà aquestes seccions no alimentàries el 6 de juny.

Atenció a la ciutadania i Model de Ciutat

D'altra banda, en la fase 2 s'incorpora una nova Oficia d'Atenció a la Ciutadania, la de Sant Agustí que se suma a les de Cort, Avingudes i Sant Ferran i el primer de juny alguna ampliarà el seu horari. Així mateix, es reprenen les Juntes de Districte el pròxim 1 de juny i els consells de districte també en la tercera setmana de juny.

Respecte a l'àrea de Model de Ciutat, hi haurà atenció presencial amb cita prèvia per a lliurament d'expedients i llicències i consulta d'expedients de l'Arxiu d'Urbanisme. També reobrirà l'Oficina antidesnonaments amb cita prèvia per a lliurar documentació.

Cort ha informat que per a la Targeta ciutadana s'obrirà el servei presencial els dilluns i els dimecres amb cita prèvia sol·licitada per telèfon o per correu electrònic. També PalmaActiva tendrà atenció al públic presencial amb cita prèvia en les àrees d'ocupació, promoció econòmica i comerç.

A més, amb l'entrada en la fase 2, el Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus tindrà un increment de freqüència de visites programades a una cada 30 minuts i es reprèn l'esterilització d'animals adoptats en el centre que ja estan amb els seus nous propietaris. També s'amplia el servei de voluntariat fins al 40 per cent (8 voluntaris). Quant a Benestar Social, un equip centralitzat farà el monitoratge de totes les entrades noves i prestacions puntuals i s'iniciarà l'atenció presencial amb cita prèvia durant aquesta nova fase.

Respecte a les guarderies, s'implementarà un servei de menjars saludables per a les famílies mentre es treballa en la reobertura dels centres en condicions de seguretat. Finalment, respecte a noces i funerals, en el cas de les primeres la limitació d'aforament és del 30 per cent, mentre que en l'Empresa Funerària Municipal les vetlles s'amplien fins a 15 persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.