Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 15.980 famílies han rebut la renda social garantida durant el confinament

La consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha anunciat aquest dijous que més de 15.980 famílies de les Balears i gairebé 30.000 persones han rebut ajuda a través de la Renda Social Garantida (Resoga) per part del Govern durant l'estat d'alarma.

Així ho ha assegurat durant la seva compareixença en la Comissió d'Assumptes Socials, Drets Humans i Esports del Parlament, en la qual ha destacat que el Govern va apostar per la renda social garantida «per a reduir la crisi econòmica».

En aquest sentit, Santiago ha matisat que va ser «necessari reduir i flexibilitzar el nivell d'exigència que es tenia per a sol·licitar» la Resoga abans de l'estat d'alarma. Per aquest motiu, el Govern ha augmentat en més de 6.500 famílies el nombre de receptors d'aquestes ajudes que no tenien «cap mena d'ingressos».

Així mateix, la consellera ha explicat que amb la incorporació al sistema de cobertura especial aquestes famílies, la nòmina de maig de la Renda Social Garantida és de 5.577.000 euros. La part ordinària és d'1.968.000 euros i l'extraordinària de 3.609.000 milions.

La consellera ha agraït la labor realitzada pels funcionaris i entitats que han gestionat amb un temps rècord més de 6.500 sol·licituds. "Han fet un treball excepcional", ha subratllat, alhora que ha detallat els canvis que s'han introduït en Serveis Socials en la fase I del desescalada.

Per part del PP, que va ser qui va sol·licitar la compareixença de la consellera, la diputada Marga Durán li ha demanat «tenir autocrítica». A més, li ha preguntat si hi ha algun pla per a les residències de majors i dependents en cas de rebrot. «S'estan comprant EPI?», ha qüestionat.

Davant això Santiago li ha recordat que el responsable de la gestió de residències és el Consell de Mallorca i que la privatització de residències i serveis públics «sempre ho ha fet el PP».

A continuació, la diputada d'Unides Podemo Cristina Mayor ha preguntat a la consellera Santiago com valora el servei de teleassistència que s'ha realitzat durant l'estat d'alarma. «És important que no es deixi a ningú enrere, que tots puguin conservar les prioritats bàsiques», ha remarcat. Al que Santiago ho ha qualificat «d'altament positiu».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.