Setmanari Sóller

134
anys

[VÍDEO] Aina Quintana: «Necessitam una República mallorquina feminista on l'erradicació de les violències masclistes sigui una qüestió d'estat»

14-05-2020

La portaveu de l'entitat Mallorca Lliure, Aina Quintana, ha volgut destacar que durant el confinament l'atenció a víctimes de violència de gènere a les Balears ha augmentat un 16%. «Ara és el moment de qüestionar si el model actual és suficient o és necessari canviar-lo», ha remarcat.

«Necessitam recursos, eines i més sobirania. Necessitam una República mallorquina feminista on l'erradicació de les violències masclistes sigui una qüestió d'estat, on la perspectiva de gènere estigui present a totes les administracions, on la coeducació sigui una realitat, on es diguin a terme polítiques actives per aconseguir la corresponsabilitat entre homes i dones en el treball domèstic i de cura, on es treballi per acabar amb la bretxa salarial del 13%, la segregació sexual de les professions i el sostre de vidre, on les dones puguin envellir dignament amb pensions públiques que reconeguin el treball no remunerat, on les dones siguin presents de manera real en àmbits públics, mitjans de comunicació, política, universitats... i on es garanteixin tots els drets sexuals i reproductius de les dones lesbianes i trans».

Sobre la iniciativa #MallorCaNostra

El Diari de Balears ha llançat aquesta nova iniciativa oberta a la participació dels lectors del diari i dels representants de la societat civil batiada amb el nom de #MallorCaNostra.

Es tracta d'una proposta que convida els lectors del dBalears a pensar i fer propostes de com volen que sigui Mallorca després de la crisi del coronavirus i que també està oberta a idees més globals.

La proposta als lectors

Tens alguna idea, alguna proposta, algun desig? Explica'l en un vídeo i entre tots farem que sigui una mica més possible.

1 – Enregistra amb el teu mòbil o l'ordinador, un vídeo, en horitzontal, d'un màxim d'un minut. Explica quina idea desig o proposta tens per a millorar Mallorca.

2 – Envia'l al correu: mallorcanostra.dbalears@gmail.com

3 – El publicarem a dBalears i el difondrem per OnaMediterrània i entre tots aconseguirem que Mallorca, Ca Nostra, sigui millor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris