Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS reclama reprendre l'activitat política municipal per fer front comú a la crisi del coronavirus

38779
Els responsables municipals de MÉS per Mallorca han realitzat aquest dissabte una videoconferència. | MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca ha reclamat aquest dissabte la restauració «immediata» de l'activitat de Govern dels ajuntaments de l'illa a través de mitjans telemàtics que permetin respectar les mesures de seguretat.

Precisament, durant una roda de premsa telemàtica, el diputat i responsable de política territorial de la formació, Joan Mas 'Collet', ha explicat que molt pocs ajuntaments no han recuperat l'activitat política, tot i que Reial decret llei 11/2020, de 31 de març de 2020, obre la porta al fet que es reprengui l'activitat de tots els òrgans col·legiats de les Entitats Locals per via telemàtica. Això, segons Mas, inclou per exemple, les Comissions Informatives, les Juntes de Govern Local i fins i tot els plens municipals.

Segons el diputat ecosobiranista és «de vital importància» recuperar l'activitat dels òrgans municipals, ja que, entenen que «afrontem una greu crisi que necessita una resposta institucional a tots els nivells, també des de l'àmbit municipal». En aquest context, Mas ha criticat que a molts municipis «no només han deixat de celebrar-se sessions plenàries sinó que a més s'ha apartat els grups de l'oposició que no tenen cap informació de les actuacions dels equips de govern».

No és el cas, però, dels municipis governats per MÉS on s'ha reprès l'activitat política. Per exemple a Manacor, ja s'han realitzat plenaris i rodes de premsa a través de mitjans digitals que han permès mantenir informada la ciutadania i també els grups de l'oposició.

El batle de localitat, Miquel Oliver, qui també ha participat de la roda de premsa virtual de MÉS, ha considerat necessari que des dels ajuntaments es recuperi l'activitat política per tal de poder «complementar la feina que s'està duent a terme, amb mesures eficaces i decidides que ajudin a les persones més vulnerables i aquelles que pitjor ho estan passant». Segons Oliver, «és l'hora del diàleg, de la transparència i de donar la cara». De fet, a Manacor fins i tot s'ha realitzat una assemblea oberta a la ciutadania per poder retre comptes de les actuacions realitzades fins ara.

En el mateix sentit s'ha pronunciat la batlessa d'Esporles, Maria Ramón, qui ha assenyalat que «totes les institucions tenim una responsabilitat envers la ciutadania» i que «és el moment que des de l'Ajuntament disposem totes les eines necessàries per poder atendre totes les necessitats». En aquest sentit, ha reclamat desbloquejar el cent per cent dels romanents del qual disposen els consistoris i derogar la Llei Montoro.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.