Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort Toni Tugores, qui va ser el vocalista de Los Telstars

38773

Aquest dijous ha mort Toni Tugores, qui va ser el vocalista de Los Telstars i Voltors. També havia estat pilot de les companyies Spantax i Air Europa i locutor a Ràdio Marratxí.

Toni Tugores (ala fotografia, amb ulleres) era conegut com a membre de Los Telstars, grup de música pop fundat l’any 1964 per Sebastià Plajà (guitarra), Joan Oliver (guitarra) i Pep Mateu (bateria). L’any 1968 el grup és reestructurat després de la sortida de Plajà i la incorporació del vocalista Toni Tugores (ex-Los Voltors). A principis dels anys setanta fitxaren a dos ex-Z-66: Pep Noguera (teclat) i Leo González (baix). El llegat discogràfic de Los Telstars abasta un total de set EP’s i dos singles publicats entre 1965 i 1970 pels segells Zafiro, Belter i Philips.

Los Telstars fou un dels primers grups illenc en introduir influències de grups estrangers com els Beach Boys o els mateixos Beatles, així com protagonistes de moltíssimes nits de glòria a escenaris avui mítics com el Sgt. Peppers o Zhivago.

Precisament sobre el conjunt de Liverpool, Toni Tugores explicava a Bartomeu Canyelles Canyelles: «Record que el primer cop que els vaig escoltar va ser un migdia, a un petit bar que hi havia a una travessia de Jaume III. Allà posaren el disc A hard’s day’s night (1964) com a gran novetat arribada directament des d’Anglaterra, perquè encara no s’havia editat a Espanya. Per una cosa com aquella, aquell temps, no hi havia paraules. Des d’aleshores, la influència dels Beatles va ser total».

Sobre Elvis Presley explicava en una entrevista de Bartomeu Canyelles per la seva tesi titulada 'Nous estils musicals i canvis socials a Mallorca (1960-1975)': «Elvis, en si mateix, era com una potada als morros. Feia tot allò que estava prohibit i, a més, representava exactament el contrari de la música espanyola d’aquell temps. No és d’estranyar, que ni el posessin a la ràdio o escrivissin d’ell, a la premsa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.