Setmanari d'informació local - 138 anys

Els senadors Vidal i Picornell fan cinc preguntes al govern espanyol sobre el tracte de la Guàrdia Civil a la llengua catalana

38365

El Senador designat pel Parlament de les Illes Balears, Vicenç Vidal i el Senador designat pel Parlament de Catalunya, Bernat Picornell, han presentat diverses preguntes sobre el cas de discriminació lingüística que va denunciar el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis.

El president de l'OCB, va explicar que es va dirigir a la caserna de la Guàrdia Civil per presentar una denúncia. En un primer moment, l'agent (amb número d'identificació TIP C46696R) li va requerir tornar a presentar la denúncia en castellà en comptes de fer-ho en català. Després de la negativa del mateix president al·legant que el català és oficial en els Illes Balears, el mateix agent li va preguntar textualment. «Vostè creu que tenc obligació d'agafar-li aquest document en català?». Finalment va comparèixer el sergent de la caserna que va demanar disculpes pels fets i va rebre la denúncia.

Les preguntes que els senadors dirigeixen al govern espanyol, són: «Com valora el Govern que hi hagi agents de la Guàrdia Civil que discuteixin amb un ciutadà sobre la possibilitat d'admetre una denúncia per la llengua en la qual estigui escrita?». «Reconeix el Govern el dret de qualsevol ciutadà a presentar una denúncia en una llengua oficial d'aquell territori?». «Els agents que estan de cara al públic reben alguna instrucció sobre el respecte que han de tenir per les llengües oficials?». «En cas negatiu, es va extralimitar l'agent de la Guàrdia Civil?» «El Govern ofereix cursos de català als agents de la Guàrdia Civil dels Illes Balears?» «En cas negatiu, té plans per a oferir-los?» «Creu important el Govern protegir a les diferents llengües oficials?»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.