Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort a Estarsburg Rafael Gómez, darrer supervivent de la Divisió de republicans que alliberà París

38019

Aquest dimarts, 31 de març, ha mort a la ciutat alsaciana d'Estrasburg, a l'edat de 99 anys, Rafael Gómez, veterà de la guerra civil i de la segona guerra mundial, membre de ‘La Nueve’, companyia de la Divisió Leclerc que va alliberar París.

Rafael Gómez ha mort a causa d'una complicació derivada d’afecció per coronavirus, segons ha confirmat la seva família.

Rafael Gómez Nieto (Adra, 29 de gener de 1921 - Estrasburg, 31 de març de 2020) va participar a la Guerra Civil espanyola, cridat a files per a l'anomenada 'Lleva del Biberó' i enquadrat a l'Exèrcit Republicà espanyol, amb el que participà a la Batalla de l'Ebre.

Acabada la guerra, travessa la frontera i va ser internat al camp de refugiats de Sant Cebrià de Rosselló. Quatre mesos després pogué arribar a Algèria al costat del seu pare, que es trobava al camp d'internament d'Argelers. Després de la invasió del nord d'Àfrica per part de les potències aliades durant la Segona Guerra Mundial, passà a formar part de la 9a Companyia blindada de la 2a Divisió blindada de la França Lliure que, integrada per republicans espanyols, fou la primera unitat militar aliada que entrà a París, portant la bandera catalana i l'espanyola republicana, després de la seva ocupació per la Wehrmacht.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.