Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears reclamen finançament i liquiditat al Govern espanyol per a reforçar la resposta a la crisi

37843

El Govern ha reclamat al Ministeri d’Hisenda espanyol noves mesures per a facilitar liquiditat i finançament a les comunitats autònomes i reforçar així la resposta a la crisi sanitària provocada per la COVID-19 i als seus efectes socials i econòmics. La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha demanat també una major flexibilització per als consells insulars i els ajuntaments en l’ús dels seus romanents de tresoreria i en l’aplicació dels límits de dèficit i de la regla de despesa.

La consellera Sánchez ha valorat que els límits de dèficit, deute i regla de despesa «no seran un obstacle» per a la resposta a la situació d’emergència, «davant la qual no escatimarem recursos». «Com hem manifestat tots aquests dies, s’ha de facilitar l’esforç pressupostari que sigui necessari per combatre l’emergència i les seves conseqüències socials i econòmiques», ha manifestat la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors.

El Govern ha defensat noves mesures de liquiditat i finançament, a més de la suspensió formal dels límits de dèficit, deute i regla de despesa a les comunitats, així com als ajuntaments i consells insulars, en consonància amb la suspensió dels objectius d’estabilitat adoptada a nivell europeu pels estats de la Unió Europea, a proposta de la Comissió Europea, per facilitar l’augment de la despesa i la capacitat de maniobra de les administracions públiques per a fer front a les necessitats derivades de la crisi sanitària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.