Setmanari d'informació local - 138 anys

Felipe VI és el beneficiari del compte suís de Joan Carles I segons el diari The Telegraph

37525

Un nou escàndol de corrupció podria esquitxar directament el rei espanyol Felip VI. Una informació que ha publicat el diari "The Sunday Telegraph" aquest dissabte destapa que el monarca és el segon beneficiari d'un fons en paradisos fiscals del rei emèrit.

Felip VI apareix com a segon beneficiari de la societat 'offshore' titular del compte bancari on suposadament es va ingressar la donació de 100 milions de dòlars d'Aràbia Saudita a son pare, Joan Carles I.

Segons el rotatiu anglès, aquesta revelació podria perjudicar la imatge de Felip VI sis anys després de la seva coronació, el 19 de juny del 2014.

El diari explica que Joan Carles I hauria creat una fundació 'offshore' el juliol del 2008, la Fundació Lucum. I, segons les darreres revelacions, als estatuts d'aquesta fundació hi figura Felip VI (quan encara era príncep) com a segon beneficiari i com l'encarregat de vetlar per la resta de la família «en cas d'heretar el fons» de la fundació.

La Fundació Lucum, amb seu a Panamà i amb un compte al banc suís Mirabaud, va rebre «una donació de 64.884.405 euros» (100 milions de dòlars) del rei Abdullah d'Aràbia Saudita i el nom del príncep Felip apareix com a segon beneficiari del compte en cas de mort de Joan Carles I. Aquests doblers haurien estat al compte de Ginebra del banc Mirabaud fins al mes de setembre del 2012, quan el rei Joan Carles I els hauria transferit a Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

L'Audiència Nacional espanyola ja va investigar i arxivar fa dos anys aquest afer. Hi havia sospites que el monarca havia cobrat comissions per haver fet d'intermediari perquè empreses espanyoles construïssin el tren d'alta velocitat entre Medina i la Meca a Aràbia Saudita.

Ara fa deu dies, Corinna zu Sayn-Wittgenstein va anunciar que presentaria una denúncia per amenaces contra el rei emèrit. També denunciarà l'exdirector del CNI Félix Sanz Roldán, per estar darrere d'una campanya d'assetjament i intimidacions contra ella des del 2012, quan es va saber la relació entre Corinna i Joan Carles I després del viatge a Botswana on el rei emèrit es va rompre el maluc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.