Setmanari d'informació local - 138 anys

El Bisbat de Mallorca demana que es retiri l'aigua beneïda de les piles de les esglésies pel coronavirus

37397

Davant els fets ja constatats de la «desgracia col·lectiva» del contagi per coronavirus, el Bisbat de Mallorca manifesta, en primer lloc la seva «proximitat i solidaritat» amb els infectats, els seus familiars i persones properes.

A la vegada, ha volgut agrair l’atenció que els professionals sanitaris estan dispensant a la població. «Pregam per tots ells i pregam a tots que tenguin presents les recomanacions que fins a aquest moment s’han facilitat», ha remarcat el Bisbat.

Recomanacions del Bisbat:

1. Que s'atenguin a les normes i criteris que marquen les autoritats sanitàries.

2. Que es retiri l'aigua beneïda de les piles que hi ha a l’entrada dels temples.

3. Que el capellà, o altres persones que distribueixen la comunió durant l’Eucaristia, es rentin les mans abans i després d’aquest moment.

4. Que la comunió es doni i rebi a la mà.

5. Que el ritu de la pau es limiti a un gest d'inclinació de cap juntament amb les paraules "la pau sigui amb tu", sense entrar en contacte físic entre persones. Igualment, als funerals i exèquies, el condol es donarà amb un gest d’acompanyament en el dol.

6. Quant a la devoció de les imatges, que es limiti a una senzilla inclinació de veneració, és a dir, que es realitzi el gest sense entrar en contacte físic amb aquestes imatges.

7. A més d’aquestes recomanacions, més generals, segons el lloc i circumstància, es prendran les mesures específiques que es creguin oportunes.

8. A mesura que es vagin actualitzant les directrius per part de les autoritats sanitàries, aquest Bisbat les posarà a disposició de les comunitats cristianes.

Finalment, cal reiterar que en tots els casos s’atenguin a les recomanacions i directrius de les autoritats sanitàries, publicades a través dels canals oficials, entre ells la Conselleria de Salut i Consum (coronavirus.caib.es) i Presidència del Govern (mscbs.gob.es).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.