Setmanari d'informació local - 138 anys

La Plataforma contra els Megacreuers denuncia «l'ocultació» de part del Pla Estratègic del Port

37347

La Plataforma contra els Megacreuers ha criticat aquest dilluns l'«ocultació» de part del Pla Estratègic del port de Palma, publicat fa unes setmanes per l'Autoritat Portuària de es Balears (APB), i ha presentat una bateria de propostes de millora per al pla.

Així ho han indicat representants de l'entitat als mitjans de comunicació, que també han reclamat crear una comissió tècnica d'investigació que avaluï com s'està plantejant el turisme a les Balears.

Des de la plataforma han lamentat «l'ocultació de la meitat de l'informe» publicat fa unes setmanes per part de l'APB i han assenyalat que aquest no exposa «accions concretes» per avaluar l'impacte dels creuers a les Illes, de manera que el pla es converteix en un mer «exercici teòric».

En aquest sentit, l'entitat ha llançat cinc propostes de millora per a l'informe, entre les quals es troba «fixar un sostre d'un megacreuer al dia i 4.000 passatgers per a visitar Palma».

Així mateix, han criticat que el pla no preveu la moratòria exigida per la plataforma, sol·licitada al Govern i aprovada per l'APB, de no registrar reserves fins que una comissió tècnica interdisciplinària avaluï la capacitat de càrrega ambiental, social i econòmica del turisme de creuers a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.