Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IbDona organitza unes jornades sobre prostitució i dos concerts pel 8M

37219

L'Institut Balear de la Dona ha organitzat unes jornades sobre prostitució i dos concerts, entre altres actes per a reivindicar el Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març.

En la presentació de les activitats, la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat ha destacat la triple efemèride que celebren enguany, ja que es compleixen vint anys de la creació de l'IbDona, vint-i-cinc anys de la quarta Conferència Mundial sobre la Dona on es va aprovar la Plataforma d'acció de Pequín i quaranta anys de la declaració de la Convenció sobre l'Eliminació de Totes les Formes de Discriminació Contra les Dones.

Les activitats organitzades des del Govern comencen el dissabte amb l'acte 'Celebrant feminisme. vint anys de l'IbDona', que tendrà lloc a les 20.00 hores en el Conservatori Superior de Música de les Balears.

Obrirà l'esdeveniment una actuació de les alumnes del Conservatori que interpretaran peces de Lili Boulanger i de Clara Schuman. A continuació, l'IbDona reconeixerà a les diferents directores de la institució: Francisca Mas, Isabel Llinàs, Manuela Meseguer, Lila Thomàs i Rosa Cursach. Tancarà l'acte un concert de dones de l'Orquestra Simfònica, que tocaran peces de Mozart i Tchaikovsky. A més, el 18 de març, l'alumnat del Conservatori Professional de Música i Dansa d'Eivissa oferirà una actuació per a celebrar els vint anys de l'IbDona.

Jornades sobre prostitució

A més, els dies 9 i 10 de març, l'IbDona ha organitzat amb la col·laboració de Metges del Món, les jornades 'Prostitució: la foscor dels drets humans' que se celebraran en el Caixaforum de Palma. Coincideix amb la inauguració de l'exposició sobre violència de gènere 'Emocions-Reaccions'.

Aquestes jornades comptaran amb un programa que combina conferències magistrals, taules de debat, cinefòrum i teatre per a facilitar l'aprenentatge i el canvi social per a entendre la prostitució com una forma de violència de gènere que requereix un abordatge integral, multidisciplinari i interseccional.

Conferències en el Parlament

D'altra banda, el dia 11, a les 18.00 hores, el Parlament acollirà les conferències 'La postura abolicionista com a resposta a l'experiència d'un país abolicionista', a càrrec d'Ingeborg Kraus, i 'Com trobar el benestar emocional dels nens explotats sexualment', a càrrec de Koen Sevenants.

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha animat a les dones de les Illes a participar en les manifestacions i en la vaga del pròxim diumenge, i ha recordat que «al llarg d'aquests vint anys, l'IbDona ha donat assistència jurídica, serveis psicològics i atenció social a més de 10.000 dones víctimes de violència masclista a les Balears». Costa ha presentat el programa acompanyada per la directora de l'IbDona, Maria Duran, la coordinadora de Metges del Món, Belén Matesanz, i el gerent de l'Orquestra Simfònica, Pere Malondra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.