Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort el professor, escriptor i col·laborador de dBalears, Rafel Crespí

36779

Aquest diumenge ha mort el professor, escriptor i col·laborador de dBalears, Rafel Crespí.

Rafel Crespí i Ramis (1961) ha estat un ferm impulsor de la recuperació de la llengua catalana i una persona compromesa en la lluita per les llibertats, lluites que va desenvolupar intensament des del municipi de Marratxí i des del seu Pòrtol natal.

Crespí va ser col·laborador de la revista Pòrtula des de la seva primera etapa. L’any 1984 es llicencia en filologia catalana a la UB. Va coordinar, amb altres, la revista Latitud 39 (1981-83).

És autor dels llibres de narracions ‘Personatjes(sic)’ (1994) i Silencis (1995) i de la novel·les ‘Per què has vingut?’ (1996) i 'La música de les constel·lacions' (2005). Ha col·laborat amb Pòrtula, Lluc i El Mirall i era col·laborador del Diari de Balears.

Va treballar a la conselleria de Cultura, des d’on l’any 2003 va coordinar el 'Catàleg de publicacions escolars 2000-20003'.

Des de 1991 va ser un actiu militant del PSM, a partir de 2013 integrat dins la coalició Més. El 1995 va resultar elegit regidor de l'ajuntament de Marratxí pel PSM.

Era soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, soci i col·laborador de l'Obra Cultural Balear, va impulsar la primera delegació de l'entitat a Marratxí. Era, també, col·laborador de Marratxipèdia i en el seu darrer article a dBalears parlava de la polèmica sobre la visita dels polítics de Vox als centres d'ensenyament, el va titular 'Política a les escoles'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.