Setmanari d'informació local - 138 anys

El ple del Consell aprova la creció d'una Comissió d'Experts sobre l'explotació de menors

Santa Eugènia s'adhereix a l'Agència de Defensa del Territori

36719

El ple del Consell de Mallorca ha rebutjat aquest dijous la Comissió d'Investigació sobre els presumptes casos d'explotació sexual a menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) i ha aprovat dur a terme la Comissió d'Experts.

Segons ha informat el PSIB, l'objectiu de la d'Experts és aportar solucions a aquesta causa mitjançant especialitzats en menors. La iniciativa comptarà amb un termini de 15 dies per a cercar el màxim consens, perquè en tres mesos es pugui presentar un informe amb el qual avaluar els fets i tenir propostes d'acció futures.

El portaveu del PSIB del Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha explicat que «volen saber tècnicament què ha passat» i, per això, defensen la Comissió d'Experts com «la millor manera per a esclarir els fets».

Durant l'exposició de la moció, Alcover ha demanat al PP i a VOX que «deixin de fer demagògia amb l'explotació sexual de menors». «Vostès pregunten que si el govern pot garantir que ni un menor més pugui estar en aquesta situació, si governessin el podríeu garantir?», ha dit.

D'altra banda, el ple ha aprovat per unanimitat l'adhesió de Santa Eugènia a l'Agència de Defensa del Territori del Consell. Amb aquesta incorporació ja són 28 els municipis que fan una aposta ferma per la protecció del paisatge i del territori de l'illa. Així mateix, un altre dels acords aprovats per unanimitat ha estat l'aprovació de la subvenció de 920.000 euros en l'Institut Hípic de Mallorca pels hipòdroms de Son Marró i el municipal de Manacor.

Finalment, s'ha aprovat la baixada del 12 per cent de la tarifa de Residus Sòlids Urbans i la rebaixa del 15 per cent del preu de la ITV, que d'aquesta manera Mallorca es posiciona com el lloc més barat per a passar la inspecció a tot l'Estat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.