Setmanari d'informació local - 138 anys

Veïnats de Palma demanen a Emaya «que apliqui la normativa que garanteix que els ciutadans tenim el dret de rebre la informació en llengua catalana»

36393

Veïnats del carrer del Jardí Botànic de Palma han denunciat que aquests dies han trobat, penjats a la via pública, uns avisos d'Emaya que anuncien unes obres urgents.
Aquests cartells estan redactats únicament en castellà, cosa que segons expliquen «ens va estranyar ja que tenien els logotips d'Emaya (empresa pública) i de l'Ajuntament de Palma».

Aquest grup de veïnats demana «que s'apliqui la normativa que assegura que els ciutadans tenim el dret de rebre la informació dels organismes públics en la nostra llengua, la catalana».

També recorden que «existeix una normativa que assegura i promou un ús normalitzat del català en la comunicació entre les administracions públiques i els ciutadans».

I citen:

«Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. En els articles 15 i 20 s'especifica ben clar que els ciutadans hem de poder rebre les comunicacions, avisos i notificacions en català».
«Reglament de regulació de l'ús de la llengua catalana dins l'àmbit de competència del Consell Insular de Mallorca. En els articles 13, 15, 21 i 22, també hi fa referència».
«El Reglament de normalització lingüística de l'Ajuntament de Palma en el seu article 6 diu: Tots els rètols situats a les vies publiques la col∙locació dels quals sigui de competència municipal, destinats a informar els transeünts i els conductors, seran redactats en català i, si calgués, aniran acompanyats d’un llenguatge gràfic de fàcil comprensió general. S’hi podrà afegir la versió castellana segons els criteris de l’apartat 1 de l’article anterior. Aquesta retolació es farà d’acord amb la normativa que reguli la normalització de la retolació pública».

Els veïnats demanen «l'aplicació de la normativa i que els avisos,
comunicacions i altres informacions que provenguin d'organismes públics estiguin redactats, com a mínim, sempre en català.»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.