Setmanari d'informació local - 138 anys

La Biblioteca de Cort difon com va ser la ciutat romana amagada en el subsòl de Palma

36319

L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dilluns un acte a la Biblioteca de Cort, en el qual es donarà a conèixer com va ser la ciutat romana amagada en el subsòl de Palma.

El regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha assenyalat que aquest dimarts es donarà a conèixer la nova publicació de la col·lecció Regne de Mallorca, sobre la ciutat romana de Palma. El regidor ha qualificat l'obra de «molt valuosa» per a conèixer l'origen romà de la ciutat. A més, ha destacat que des de la seva àrea treballen «per a donar a conèixer els més de 2.000 anys» de Palma.

L'obra a conèixer, que està escrita pel doctor en Arqueologia de la Universitat de Barcelona, Bartomeu Vallori Márquez, ofereix una proposta topogràfica del subsòl romà de Palma i, a més, contrasta les dades dels descobriments arqueològics. El document també posa en relleu, segons Carrió, que la primera ocupació humana destacada data de l'època romana, «la qual cosa justificaria des del punt de vista arqueològic que Palma és i ha de ser Palma».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.