Setmanari d'informació local - 138 anys

'Feim poble. Construïm sobiranies', manifest llegit per Laia Martínez

35723

Aquest és el text del manifest llegit per la poeta Laia Martínez en acabar la manifestació.

'Feim poble. Construïm sobiranies'

Un any més, el Bloc d'Unitat Popular hem sortit al carrer per la Diada Nacional de Mallorca. Un any més, hem omplert els carrers de Palma de reivindicació i de dignitat. Des de les entitats que conformam el BUP volem agrair a totes les que ho han fet possible amb la seva participació. Enguany hem volgut plantejar la Diada sota dues grans idees: la de fer poble, i la de construir sobiranies.

Afirmam que és el moment de fer poble. Mallorca té avui un gran repte per davant: fer front a l'ofensiva recentralitzadora de l'estat espanyol. Si sempre havíem afirmat que l'autonomisme era un carreró sense sortida, avui tenim davant uns partits continuistes i garantistes del règim del 78, amb una renovada extrema dreta, disposats a esborrar-nos com a poble. Tenim davant un estat espanyol que, lluny de morir, s’està reestructurant i està atacant amb especial violència els pocs drets i llibertats que encara gaudim. Els Països Catalans i les altres nacions sense estat estem al punt de mira de l'espanyolisme. Es va perfilant quin serà un dels puntals d'aquesta ofensiva: la nostra llengua al sistema educatiu públic. Nosaltres ho tenim clar. Vàrem aturar el TIL i aturarem qualsevol atac/ofensiva que (el que) ens posin davant.

Fer poble vol dir assumir la necessitat del Dret a Decidir. No com a lema abstracte, sinó com a horitzó real de superació de l'autonomisme, i començar a acumular forces cap a l’autodeterminació, cap a la independència, cap a la República Mallorquina. Una República construïda sobre unes noves bases, pensada al servei de les classes populars, de les dones, de les persones racialitzades i les persones LGTBI. Una República que pugui fer front als reptes d'aquest món que camina cap a una nova crisi capitalista i el col·lapse ecològic, una República confederada amb la resta de Països Catalans.

Volem recuperar Mallorca, volem poder viure unes vides dignes. Som ara mateix una illa segrestada. Estem en mans del lobby turístic capitalista, de la Constitució espanyola hereva del règim del 78, d'un sistema judicial autoritari, racista i masclista. És per això que també apostam per construir sobiranies. Cal seguir construint i exercint la sobirania alimentària, energètica, residencial, sanitària, reproductiva o cultural i la defensa del territori. Des d'aquí saludam al Moviment Popular de Mallorca, que ja les està construint, en plural. A cada secció sindical combativa, a cada col·lectiu feminista, a cada plataforma veïnal, a cada associació juvenil, i a multitud d'entitats que són la llavor de la Mallorca del futur. En aquest sentit, construir sobiranies implica assumir un gran repte, que és alhora l’única via per aconseguir una vida digna: l’articulació del moviment popular illenc, que lluita avui dia en tots els fronts. Amb vosaltres, tot!

I per a fer realitat tot això, des del BUP volem posar en valor el nostre projecte polític: la Unitat Popular. Un projecte obert a totes les que vulguin fer poble i construir sobiranies. Un projecte que a poc a poc va creixent a Mallorca i enguany ha fet una gran passa endavant amb la creació de la Xarxa Municipalista de Mallorca. Necessitam seguir creixent, dins i fora de les institucions. Necessitam teixir Unitat Popular a carrers, escoles i llocs de feina. Per aquest poble nostre, que s'ho mereix. Per totes les que ja no hi son, o es troben empresonades per l'estat. Pel nostre amic i company Valtònyc!

Facem d'aquest any de 2020 un any de reivindicacions. Un any de victòries. Visca Mallorca, visca els Països Catalans, i visca la Unitat Popular!

Feim poble, construïm sobiranies!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.