Setmanari d'informació local - 138 anys

Primeres passes del procés de canonització de l'agustí mallorquí fra Francesc Cantarellas

35155

Amb motiu de la presentació del Supplex libellus per a la causa de beatificació de l'agustí mallorquí fra Francesc Cantarellas Ballester, ha visitat de nou Palma el p. Postulador de l'Ordre de Sant Agustí, fra Josef Sciberras, OSA.

El Supplex libellus és el document oficial per part de la Postulació de l'orde al bisbe diocesà, sol·licitant l'inici del procés, adjuntant una biografia breu i la Notula testium (llista dels testimonis qualificats per al procés).

Amb aquest motiu dimarts passat, 3 de desembre, el p. Sciberras ha visitat el bisbe de Mallorca, mons. Sebastià Taltavull, acompanyat pel p. Jesús Miguel Benítez, biògraf de fra Francesc i rector de l'església del Socors de Palma, on va transcórrer la major part de la vida d'aquest humil religiós agustí.

Nascut a Muro el 1884 i mort al convent de Ntra. Sra. del Socors de Palma el 1968, Cantarellas «va deixar rere seu una indubtable empremta d'evangeli en els germans de comunitat, en els antics alumnes de l'escola Sant Agustí de Palma i als fidels assidus a l'església». «La seva vida de pietat centrada i profunda el va portar a desenvolupar un intens compromís amb els necessitats, tot dins d'una senzillesa evangèlica que creix en el temps, fins haver estat reconegut com a veritable 'apòstol de la senzillesa'», ha explicat el Bisbat de Mallorca.

La Diòcesi de Mallorca, a sol·licitud de l'Orde de Sant Agustí, començarà el camí, «llarg i costós sempre», d'un procés de beatificació, «amb l'esperança que el germà Cantarellas sigui reconegut com a model de vida cristiana i intercessor al cel».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.