Setmanari d'informació local - 138 anys

Terol ja existeix pel govern espanyol: hi envia 30 milions d'euros per reial decret

35087

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest passat dissabte un reial decret per a la concessió directa d'una subvenció de 30 milions d'euros a Aragó per al finançament d'inversions que afavoreixin la generació d'activitat econòmica a la província de Terol.

Es tracta d'un reial decret aprovat pel Consell de Ministres, que també va acordar un conveni entre l'Administració General de l'Estat i el Govern d'Aragó «per a fomentar el desenvolupament econòmic de la província de Terol i la correcció dels desequilibris existents», pel qual aquesta comunitat aportarà altres 30 milions d'euros.

Segons va explicar el govern espanyol, aquesta subvenció «té caràcter singular per les significatives desigualtats territorials internes que concorren en la comunitat autònoma, i en concret a la província de Terol, on el desenvolupament econòmic està fortament condicionat per les seves limitacions demogràfiques, condicions estructurals i dificultats de connectivitat amb els grans eixos de comunicació del país».

Concretament, Terol té una densitat de 9,09 habitants per quilòmetre quadrat, la segona més baixa d'Espanya, i el 24% dels seus habitants té més de 65 anys d'edat, encara que les projeccions de l'INE indiquen que en 2033 ascendirà fins al 30% del total.

Entre la concessió directa aprovada pel Consell de Ministres i l'aportació de la comunitat d'Aragó, es constitueix el denominat Fons d'Inversions de Terol (FITE). A més, el conveni signat per totes dues administracions corresponent a 2019 preveu una aportació addicional de la comunitat autònoma «per a regularitzar situacions derivades d'anys anteriors per a donar cobertura a projectes encara pendents d'executar íntegrament».

Respecte a altres convenis anteriors, el nou presenta la novetat de tenir vigència pluriennal «amb la finalitat de garantir la continuïtat dels projectes l'eficàcia dels quals requereix d'un període de diversos anys», segons va explicar el govern espanyol.

En el conveni s'identifiquen un total de vuit línies d'actuació o tipus de projectes que tenen una triple finalitat: millorar la mobilitat i connectivitat interna a la província, incentivar l'activitat econòmica i millorar el benestar social i la qualitat de vida dels habitants de la província.

Aquesta ajuda arriba en ple període de negociacions per part del PSOE amb altres formacions polítiques per a aconseguir els suports necessaris a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Entre els plans del PSOE es troba sumar el suport del diputat obtingut per la formació Teruel Existe en les passades eleccions generals del 20 de novembre, Tomás Guitarte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.