Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca no donarà suport a una llei educativa que rebaixi el català a l'escola

35013

Més per Menorca ha anunciat aquest divendres que s'oposarà a la primera Llei d'Educació de les Balears, que s'ha d'aprovar a l'estiu de 2021, si aquesta suposa una rebaixa de la llengua pròpia als centres educatius.

«La nova proposta de llei educativa, com que no inclou cap mesura per a blindar una presència mínima del català a l'escola, i deixa les hores lectives en mans del Decret de Mínims, permet que es torni a repetir una jugada com la de Bauzá amb el TIL, quan l'expresident va voler derogar la norma que estableix que un 50% de l'escolarització s'ha de cursar en català», han explicat. En aquest sentit, els menorquinistes han afirmat que no acceptaran cap alternativa que situïi la presència del català per davall de l'actual.

D'altra banda, des de Més per Menorca lamenten que, una vegada més, el Govern llanci una proposta sobre un tema tan sensible «sense haver cercat abans el consens, com a mínim, de les forces polítiques que donen suport al Govern».

Més per Menorca atribueix aquest modus operandi del PSOE a la «recentralització política que viu l'Estat espanyol, que es manifesta de moltes maneres: una d'elles és retallant la capacitat dels governs autonòmics que tenen una llengua oficial distinta de la castellana d'ordenar l'ús d'aquesta llengua d'una manera mínimament sastisfactòria». Per això, el partit assegura que no serà «còmplice» d'aquest retrocés en l'autogovern.

Des de la formació asseguren que si la llei blinda el català i, al final, és el Tribunal Constitucional qui torpedina la norma, ja es veurà però que, d'entrada, «s'han de defensar fins on calgui els nostres drets lingüístics».

Més per Menorca ha recordat la lluita amplíssima i ferma que es va viure a Menorca i a totes les Illes Balears contra el TIL de Bauzá, el que va marcar molt clarament la cohesió de la societat en la defensa de la nostra llengua. «Si la societat va ser ferma davant Bauzá, també ho serà davant un govern d'un altre color», adverteix el partit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.