Setmanari d'informació local - 138 anys

Espectacles circenses i éssers fascinants donaran vida a l’Encesa de Palma d’enguany

34845

El batle de Palma, Jose Hila i el Regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo han presentat aquest divendres els espectacles que es faran el pròxim dijous 28 de novembre amb motiu de l'Encesa dels Llums de Palma, l'acte inaugural de les festes nadalenques.

«Donant continuïtat a la passada edició volem encendre el cor de la ciutat al futur, per a il·luminar l'enteniment i la convivència entre el medi ambient i la ciutadania. Aquest any, el fil conductor de l'encesa d'enguany serà "Palma Ciutat del futur". Fem una aposta amb una innovadora proposta d'il·luminació sostenible plena d'art i màgia», han explicat.

Com a millora en relació amb la passada edició, aquest any s’ha volgut realitzar la cerimònia de l’Encesa dels Llums a la plaça de la Reina per tal de millorar la visibilitat i aforament. Així, els ciutadans podran gaudir de l’Encesa a la pl. de la Reina i també dels comptes enrere a la pl. Joan Carles I, projectat a la façana del Casal Solleric i a la pl. de Cort, projectat a la façana de l’Ajuntament.

Per a la programació dels diferents espectacles s’ha comptat amb la direcció artística d’Elisa Martínez, que va destriar la temàtica, va col·laborar en la selecció d’espectacles i ha fet la su pervisió artística i tècnica de l’execució dels mateixos.

L’objectiu ha estat fer una encesa on la ciutadania hi pogués participar en la seva creació. És per això que enguany es va plantejar la convocatòria participativa "El teu millor desig", on s'han recollit els desitjos dels ciutadans i ciutadanes que han volgut fer-los arribar. Cadascun d'ells encendrà una bombeta. Per al regidor Alberto Jarabo «il·luminar la ciutat és il·luminar els somnis d’un millor futur de la ciutat, sobretot pels més petits».

  • La plaça de la Reina serà el punt neuràlgic on es celebrarà l'encesa dels llums i es llegiran alguns dels desitjos. L'associació "Ángeles sin alas" serà l'encarregada de protagonitzar aquest moment, després d'haver estat escollida per la Ciutadania mitjançant un procés participatiu (19.30 h).
  • Somia’m (Circ Bover) Espectacle de circ a la mateixa plaça de la Reina. Dos escenaris amb espectacles increïbles conviden infants i grans a imaginar-se com serà la nostra ciutat en un futur pròxim. Somiem una Palma més verda, més plural, més neta. (de 17.30 a 19.30 h)
  • Passatge Insòlit (Circ Bover) Un bosc de llums multiformes i diferents personatges amb habilitats sobrenaturals convertiran l'avinguda de Jaume III en un paisatge sorprenent (de 17.30 a 19.30 h)
  • La màquina dels desitjos (Circ Bover) Els infants són els protagonistes d’aquest espai; nins i nines podran escriure o dibuixar els seus desitjos en una màquina màgica; els acompanyaran divertits números de circ i música en directe. (Pl. del Mercat, de 17.30 a 19.30 h)
  • Il·lumina la mar (El gecko con botas) Espectacle adreçat a nadons i infants de 0 a 6 anys. Un pallasso ens convida a submergir-nos al fons de la mar per a descobrir un món màgic, on habiten espècies autòctones, però també elements invasors. (Casal Balaguer a les 17.40, 18.10, 18.40 i 19.10h)
  • Cycloleds (Artistalia) Petit cercavila amb una parella d'éssers fascinants que no passen desapercebuts. Estan il•luminats i fan gairebé tres metres d'alçada. (Joan Carles I – carrer de la Unió de 17.30 a 18.35h)
  • Next Nature (Rotor Studio) Una instal·lació interactiva que proposa un espai sintètic-digital on es convida a interactuar al visitant amb el seu propi cos en un paisatge que ens transmet calma dins de l'activitat de la ciutat. (plaça de Cort de 15.50 a 19.30h)
  • Ritmes i sons (Batucada de l'Escola Municipal de Música) Recorregut per la plaça d'Espanya, carrer de Sant Miquel i plaça Major (a les 17.30, 18.20 i 19 h)
  • Akasya (Sarruga) Un homenatge als arbres del món, que ens cuiden en silenci i ens donen aire sense el qual no hi hauria futur. Aquesta instal•lació d'arbres gegants ens duu el seu missatge de llums i ens fa reflexionar sobre la importància de la natura. (plaça d'Espanya de 17.30 a 19.30h)
  • Il·lumina els teus desitjos (Dalumen Lab) Una màquina del temps realitzarà un viatge superlumínic a la recerca de la font d’energia màgica capaç de convertir els nostres pensaments inconscients en la projecció lluminosa dels nostres desitjos. (Pl. del Rei Joan Carles I - Casal Solleric, de 17.45 a 19.30 h)
  • Per acabar l’acte de l’Encesa, a les 20 hores, s’inaugurarà el Betlem de Cort i la bústia reial al vestíbul de l’Ajuntament.

El pressupost total de l'Encesa és de 72.632,40 euros que inclouen nous espectacles a plaça de la Reina i a plaça de Cort, i més espais per gaudir del compte enrere per a l’Encesa.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.