Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncien les pràctiques antidemocràtiques de l'eurodiputada mallorquina Alícia Homs

34843

El passat cap de setmana, a Ljubljana, la capital d’Eslovènia, s’hi va fer el congrés de les joventuts socialdemòcrates. A l’acte, hi havien convidat el conseller d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya, Alfred Bosch, i això va ser motiu d’una forta polèmica per les pressions espanyoles perquè no hi intervingués. Finalment, Bosch hi va intervenir, però la direcció del Fòrum Jove, nom que rep l’organització juvenil del partit, va dimitir en ple com a protesta per les pressions rebudes.

VilaWeb ha entrevistat amb qui n’era el president fins aquest cap de setmana, Andrej Omerzel que explica els fets i acusa l'eurodiputada mallorquina Alícia Homs d'intimidar els convidats al congrés: «Quan varem anunciar que el conseller Bosch hi parlaria i que debatríem sobre la situació a Catalunya, la presidenta actual de les joventuts socialistes europees, l’eurodiputada mallorquina Alícia Homs, va començar una campanya d’intimidació a totes les organitzacions d’altres països convidades al nostre congrés, exigint-los que no hi participessin».

Omerzel considera les pressions exercides per govern espanyol i per l'eurodiputada mallorquina com a «intolerables». També considera que «nosaltres no podem romandre indiferents a la violència que el govern espanyol exerceix a Catalunya. Les imatges de la gent que rebia cops per intentar votar, només per intentar votar, van causar un gran impacte, aquí. Igual com han impactat les imatges de la violència recent de la policia contra els manifestants a Barcelona. Nosaltres no podem entendre que avui a la Unió Europea s’intenti reprimir la voluntat popular d’aquesta manera, i tampoc no podem entendre que dins la Unió Europea hi hagi presos polítics i exiliats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.