Setmanari d'informació local - 138 anys

PIMEM, en contra de la normativa de control de la jornada laboral

34773

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) vol expressar, de nou, la seva disconformitat amb el control de la jornada laboral. Atès que, segons el Comitè Executiu, aquesta normativa està «fomentant la caiguda en nombre de llocs de treball, però al seu torn, també els està precaritzant econòmicament».

Un efecte clar, segons apunten, és la reducció de les hores extres: «Els nostres socis ens comuniquen que on abans tenien 10 treballadors ben pagats, ara tenen 13 amb un sou inferior en treballar menys hores. Provocant així el descontentament de treballadors i empresaris», explica Jordi Mora, representant de PIMEM.

Per al Comitè Executiu el control horari està suposant per a les pimes i els autònoms de Mallorca un augment de problemes administratius. «El resguard del registre de la jornada laboral està suposant una sobrecàrrega administrativa per als empresaris que estan veient com han de destinar una sèrie dels seus ingressos a sufragar aquest nou cost afegit».

PIMEM ha remarcat que sempre defensarà que tots els empresaris «compleixin amb els convenis laborals i cotitzin les hores tipificades, però segons la patronal aquest sistema no està aportant els beneficis socials que esperava el Govern espanyol». Segons, Mora el control d'horari sembla estar suposant més «una eina recaptatòria que un instrument de suport per als empresaris i els treballadors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.