Setmanari d'informació local - 138 anys

Un 3 % dels estudiants de les Balears canviaria de lloc a l'aula en conèixer que un company és trans

34437

Un 3 per cent d'estudiants de les Balears diu que canviaria de lloc a l'aula després de conèixer que un dels seus companys és trans, segons un estudi realitzat per Ben Amics.

L'informe, realitzat per a conèixer la percepció que tenen els estudiants d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional de les Balears davant la diversitat sexual i de gènere, recull també que el 55 per cent dels estudiants «no canviaria res en absolut la seva relació» en conèixer que un company és trans, mentre que un 30 per cent sentiria més confiança i li donaria el seu suport. Així mateix, un 11 per cent indica que se sentiria incòmode.

D'altra banda, l'estudi recull que els estudiants de totes les orientacions sexuals declaren sentir-se més insegurs entre els seus companys que entre les seves companyes.

L'informe 'Joves davant la diversitat sexual i de gènere', realitzat per Ben Amics des de finals del 2018 detalla que la majoria d'alumnes no sap com reaccionaria davant de persones LGTBI, tot i que també hi ha diferències de gènere i es percep que els alumnes rebutjarien la persona LGTBI i donarien menys suport que les alumnes, de les quals es percep que ignorarien el tema i, en cas de donar suport, seria superior al dels nois.

Ben Amics ha remarcat que el seu informe està disponible per a ser consultat i que espera que aquest convidi a la reflexió i al debat i que pugui contribuir a la lluita contra la discriminació cap al col·lectiu LGTBI, en el marc de l'aprovació de la Llei 8 / 2016, de 30 de maig, per a garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per a eradicar la LGTBIfobia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.