Setmanari d'informació local - 138 anys

Sancionaran amb fins a 30.000 euros l'ancoratge sobre una zona del port de Palma que conté praderia de posidònia

34205

L'Autoritat Portuària de les Balears (APB) ha aprovat una nova ordenança per al port de Palma que inclou, per primera vegada, una zona de praderia de posidònia en què no estarà permès fondejar, i preveu sancions de fins a 30.000 euros en cas d'infracció.

Amb l'objectiu de protegir la posidònia, a l'àrea queda expressament prohibit l'ancoratge de tota mena d'embarcacions, segons ha informat l'APB aquest dijous en una nota de premsa.

La nova ordenança estableix dues zones diferenciades on sí es permet l'ancoratge de vaixells o embarcacions, situades a tres-cents metres de la costa de Palma. Es tracta d'una àrea compresa entre la platja de Can Pere Antoni i la desembocadura del torrent Gros. Les embarcacions amb un tonatge brut inferior a 500 tenen una zona de fondeig permès, a l'extrem més proper a terra, mentre que els vaixells amb tonatge superior poden fondejar a la zona més allunyada.

Dins d'aquesta darrera zona, es delimita així mateix el lloc on poden fondejar les embarcacions sense transport de mercaderies perilloses de les que sí que transporten mercaderia perillosa.

Perquè es pugui romandre a la zona de fondeig s'haurà de disposar d'una autorització prèvia de l'APB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.