Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca formalitza l'entrada a l'accionariat del Grupo TRAGSA

34123

La consellera de Territori del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Garcías, i el president del Fondo Español de Garantía Agraria, Miguel Ángel Riesgo, han signat a Madrid el conveni per formalitzar l'entrada de la institució insular a l'accionariat del Grupo TRAGSA.

«Es tracta d'una passa importantíssima en l'eficàcia en la prestació de serveis per al Consell, sobretot en qüestions de caràcter urgent i prioritari, ja que aquesta societat pública passa a ser un instrument al servei de la institució», ha apuntat la consellera Garcías.

Segons han destacat, que TRAGSA i TRAGSATEC siguin un mitjà propi de la institució implica que el Consell de Mallorca pot fer-li encàrrecs per l'execució d'obres o prestació de serveis en les seves diferents línies d'actuació, com paisatgisme, construcció, rehabilitació, equipament i manteniment d'edificis, obres d'urbanisme i adequació d'espais i, especialment, actuacions en situacions d'emergència o catàstrofe. «D'aquesta manera s'assegura que els projectes no quedaran sense execució i es podran simplificar els tràmits administratius per la contracta, agilitzant actuacions sobre necessitats urgents com rehabilitar infraestructures danyades per un temporal, sense necessitat que l'Estat determini la situació d'emergència o contractar projectes d'obres complicades de trobar executors», han explicat.

D'aquesta manera TRAGSA i TRAGSATEC estaran obligades a actuar sempre que se les requereixi per part del Consell per alguna de les actuacions abans esmentades i altres. Des de l'entrada en vigor de la nova llei de contractació (2017), les administracions públiques que volguessin podien disposar dels serveis de TRAGSA com a mitjà propi havien de ser obligatòriament accionistes.

TRAGSA i TRAGSATEC són societats mercantils finançades amb fons totalment públics que tenen per objecte posar a disposició de les administracions públiques solucions eficients en molt tipus d'àmbits: actuacions en situacions d'emergències, el mediambiental, desenvolupament rural, gestió de recursos i processos de l'activitat administrativa, etc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.