Setmanari d'informació local - 138 anys

Milers de persones es manifesten a Barcelona en contra de la repressió

34099
Els manifestants s'ha aturat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). | @Arran_jovent

Milers de persones es manifesten aquest dissabte a Barcelona en contra de la repressió policial d'aquests dies. Han reclamat la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, i la dissolució de la brigada policial Brimo.

La manifestació ha començat a les 18.00 en la plaça Urquinaona i s'ha traslladat una hora més tard davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els manifestants han increpat als Mossos d'Esquadra que blinden l'edifici.

La marxa, convocada per les organitzacions de l'Esquerra Independentista -entre elles Arran i la CUP-, la CGT i Anticapitalistes, ha avançat per la Ronda Sant Pere i ha baixat pel passeig de Sant Joan, on està el TSJC, blindat amb uns 15 furgons i antidisturbis.

Al seu pas pel TSJC, la capçalera s'ha detingut i centenars de persones s'han acostat a les tanques que blinden l'edifici i han increpat els Mossos amb crits com 'Els Mossos també són forces d'ocupació' i 'Buch dimissió'.

Cal recordar que les càrregues repressives de divendres han deixat un balanç de 189 ferits i 83 detinguts. Entre els ferits, 11 estan ingressats en centres hospitalaris i un d'ells té pronòstic molt greu. En total, 4 persones han perdut la visió d'un ull per culpa de les pilotes de goma i els projectils de foam de la Policia espanyola i els Mossos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.