Setmanari d'informació local - 138 anys

La Plataforma contra els megacreuers reitera «la necessitat d'establir una moratòria»

33905

La Plataforma contra els megacreuers reitera «la necessitat d'establir una moratòria», ja que hi ha indicis «més que suficients del caràcter nociu de l'impacte dels creuers» sobre certs valors ambientals, socials o històrics de la ciutat.

Segons ha informat la Fundació Iniciatives del *Mediterraneo en un comunicat, la Unesco i l'Organització Mundial del Turisme reconeixen el concepte de capacitat de càrrega turística, com a possibilitat biofísica i social que té determinat lloc per a permetre un determinat flux de persones mentre realitzen una activitat turística, sense malmetre l'entorn i l'adequat desenvolupament de la vida quotidiana de l'espai.

Des de la Plataforma contra els *megacreuers pensen que Palma mereix comptar amb els estudis necessaris per a determinar els impactes d'una realitat sobre la qual hi ha indicis "més que suficients" del seu caràcter nociu sobre valors ambientals, històrics i socials de Balears. Per això, demanen una moratòria per a parar la contractació de nous creuers.

Amb els resultats dels estudis, que es realitzarien durant la moratòria, proposen fer un pacte social per a establir la capacitat de càrrega de creuers que pot suportar la ciutat.

Aquesta decisió no es pot deixar a "la voluntat de les navilieres" ni ser substituïda per una poc probable "autoregulació" per part del gremi, com proposa el president de Ports de l'Estat, Salvador de l'Alzina.

"El bé comú, com per exemple el dret a respirar un aire veritablement lliure de toxicitat, ha d'estar per sobre dels guanys econòmics d'una minoria", asseguren.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.