Setmanari d'informació local - 138 anys

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma s'oposa a un referèndum sobre les terrasses

33831

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma ha manifestat aquest dimecres el seu rebuig «a qualsevol tipus de referèndum o consulta» sobre les terrasses que ocupen l'espai públic de la ciutat, tal com ha sol·licitat que se celebri la plataforma 'Sí a les terrasses', impulsada per Restauración Mallorca.

Segons han explicat en un manifest, la Federació de Veïns no està en contra de les terrasses, sinó en contra dels empresaris de restauració que «de manera perversa incompleixen sistemàticament i de manera continuada» la normativa municipal contribuint, segons han censurat, «a crear un clima de conflicte social».

Tal com reflecteixen, segons l'Ajuntament, entre el primer de gener i el 12 de setembre, s'han sancionat 95 terrasses, s'han iniciat expedients sancionadors a altres 420, el que representa més d'un 56 % sobre les 914 llicències concedides. «Per a nosaltres és clar que cal obrir una reflexió», han assegurat.

Sobre el referèndum, expliquen que les institucions tenen «l'obligació de preservar i fer complir els drets dels ciutadans». «Els drets no es poden sotmetre a votació, són en si mateixos, inqüestionables i inviolables», asseguren.

Pel que fa a la normativa que regula les terrasses, l'Ordenança Municipal d'Ocupació de la Via Pública, va ser aprovada pel ple de l'Ajuntament de setembre de 2018.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.